Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2011, 04:16 PM
J Toon J Toon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Los Angeles, ca
Posts: 19
Default Question about 'Punching-In'

For some reason i am unable to punch-in while playing. For those who don't know what punching in is, and most may, but some do not. It is when you are playing the project and you have an audio track armed to record and while its playing you press record to replace or retake over another track to fix a problem. So when i am playing the project and press the record button to record over a part of an already done track nothing happens. i have been just recording a seperate track under it but that gets time consuming. When i use it on a mac at work the punching-in works fine. ive heard that there are problems with windows 7 and Pro Tools 9, so my question is, is it a settings problem or a software problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2011, 04:59 PM
Andrew. D Andrew. D is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: New Zealand
Posts: 142
Default Re: Question about 'Punching-In'

Is "Quick Punch" enabled?
__________________
Mac Pro, Mid 2010 dual 3.33 Ghz, 48 Gig RAM
Mac OS 10.14.5
ProTools Ultimate 2019.5
HD Native PCIe
Apogee Symphony I/O
Avid I/O
192 I/O
Waves DLI
Apogee Mini Me
Mbox Micro
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2011, 05:06 PM
J Toon J Toon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Los Angeles, ca
Posts: 19
Default Re: Question about 'Punching-In'

ok, yea that sure was the problem... for some reason i didnt have to enable it when we installed it on the mac, thought it was just a function, didnt know you can turn it off. appreciate it
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2011, 08:03 AM
originalscottyg originalscottyg is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 523
Default Re: Question about 'Punching-In'

FYI
It can be turned off because it uses an extra voice for each channel that is record enabled.
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7.4 LE punching question Edson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-16-2008 05:16 PM
question on punching in and out thebluestudios Tips & Tricks 3 08-07-2004 06:42 PM
MBox help - punching in w/o punching. guitthefunk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-12-2003 07:32 PM
Question about punching in Rail Jon Rogut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 29 04-16-2003 12:11 PM
Question About Punching... Help needed! Madcap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-29-2001 01:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com