Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2010, 06:06 PM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

This one will pickle your brain... I really need some help here...

right let's try to eliminate the obvious questions such as "what plugs are you running"....

same problem whether using a G4 dual 1 GHz (IDE) or a G5 dual 2.5 GHz (SATA)
AND
same problem whether using tiger or leopard
AND
same problem using 2 different PT cables
AND
same problem using different hard drives
AND
same problem using different iloks

PROCESS:

1 - TOTALLY Clean install of tiger
2 - TOTALLY Clean install of Pro Tools HD 7.0

SITUATION: EVERYTHING WORKING!!

3 - Upgrade to Pro Tools HD 7.3 or 7.4 or 7.4.2 (no plug-in updates, no core audio, application files ONLY)

SITUATION: PROTOOLS UNUSABLY SLUGGISH. 2 second delay even opening a pulldown menu with no session open.

SOMEONE MUST HAVE HAD THIS PROBLEM BEFORE, and could it really be the Core card, coz remember it works FINE on PTHD 7.0!!!!

I have checked every forum out there! PLEASE HELP if you know what is causing this!

Alwyn
Reply With Quote
  #2  
Old 07-01-2010, 06:34 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

7.3/7.4 got bloaty when Elastic Audio was added
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2010, 11:55 AM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

hmm ok i hadn't thought of Elastic Audio...

Could it maybe be due to elastic audio and the fact that both machines re dual processor?

A genuine reward to whoever comes up with the answer to this one...
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2010, 07:22 AM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

anyone?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2010, 08:27 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,360
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

There are plenty of people running 7.4 on dual G5's, this is definitely not normal. The G4 is definitely going to be too slow, but you should get adequate, though not exceptional performance from the dual 2.5 G5.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2010, 02:49 PM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

I appreciate the reply John!

In my original post I forgot to say that when protools has finished booting i get a message saying "digital clock source was disrupted" and a -9162 error...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-04-2010, 05:17 AM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

and now a 6078 error too
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2010, 07:40 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,486
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

Quote:
Originally Posted by Alwyn Walker View Post
I appreciate the reply John!

In my original post I forgot to say that when protools has finished booting i get a message saying "digital clock source was disrupted" and a -9162 error...

Hi,

How many cards and interfaces do you have? this looks like it could be hardware related. as you've done fresh install right? no third party plugins installed yet?

any flex cables between the cards?


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2010, 09:13 AM
Alwyn Walker Alwyn Walker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern Ireland
Posts: 40
Default Re: PTHDcore PCI G4/G5 tiger/leopard SAME PROBLEM!

Hey Chris

hd core PCI
1 96 i/o (+legacy 882 but it's off)
fresh installs, no plugs except bundled digirack
no flex cables as this syetm is hd core only

yup, although it passes the digitests with flying colours it does seem like a hardware issue...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tiger G5 to Leopard and PT8? banana boy Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 02-16-2009 12:23 AM
LE performance on Leopard vs. Tiger at01music 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 01-29-2009 10:39 AM
Tiger 10.4.9 or Leopard 10.5.3? musicfreak86 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-06-2008 08:35 AM
Tiger/Leopard and HFS+ James Drake Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 03-23-2008 06:12 AM
Tiger or Leopard? Gothboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-13-2008 04:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com