Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-18-2009, 12:44 PM
groovechild groovechild is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 10
Default Where is the toolbar menu in PT8?

Where can find the toolbars menu in PT8?
Can you please tell if like Logic Studio where you can edit midi data by using the various edit tools in the toolbars menu like the scissors & eraser etc.

Does PT8 have this option?

Many thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2009, 01:50 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,921
Default Re: Where is the toolbar menu in PT8?

PT8 has a lot of midi editing goodies and I recommend checking out any videos you can find on both DigiTV and on youtube. In the lower left of the edit window, there is a small down arrow with a dash under it that opens the midi editor enlarged(and you can drag the upper edge to make it as big as you like). Check the videos and tutorials as there really is too much to try to lay out here.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2009, 01:53 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Where is the toolbar menu in PT8?

By right clicking or command clicking (or one of those altered clicks) in the Toolbar area, It brings up the list of what tool icons are visible.. Is this what you mean? I've only played around with that for a minute because I like to have most of the tools visible...

I'm not familiar with Logic Studio, but you can certainly edit MIDI data with tools.. I seem to usually end up leaving the smart tool on or using the pencil tool...

PT8 has a new MIDI editing window that focuses on all the MIDI tools and options. Pretty nice. Good upgrade from previous versions...

One thing to keep in mind is that ProTools is not Logic... Don't expect the same style of editing in both.. Logic may be better at some things and PT will be better at others.. The thing to learn is what the equivalent of the same concept is in both..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPad toolbar for PT Frank Kruse Post - Surround - Video 28 04-24-2011 08:58 AM
Customizable Toolbar rtm Pro Tools TDM Systems (Win) 5 01-24-2009 10:13 PM
Menu BUG...Menu FREEZES...Menu LOCKS UP...Restart Pro Tools! a2zproductions Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 05-08-2008 09:30 AM
Alias in Toolbar Bill L 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-30-2007 09:51 AM
Google Toolbar K.B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-22-2004 03:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com