Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2019, 08:56 PM
erichighsmith erichighsmith is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default "Unknown Error" on sign-in with Avid Link

My PC crashed and I'm having to rebuild all my PT2019.5.0 plug-ins. I'm running Windows 10, and downloaded Avid Link 2019.8_win. I attempted to sign in, and after thinking about it for several seconds, I get "Unknown Error" in red with a pink background.

I tried reinstalling AL, and repairing AL, and I get the same error message. I have the correct UN and PW, as shown by the fact that I could log in here. However, I've also tried to change my password, and the AL window goes black like something is going to happen, but nothing happens.

I need AL to work so that I can get XPand2 back, among other things.
Attached Images
File Type: jpg AL Unknown Error.jpg (20.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2019, 10:12 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: "Unknown Error" on sign-in with Avid Link

Avid Link like its predecessor is super fragile and buggy. You are just creating problems for yourself. Uninstall Link and download your plugins from your Avid Account and install them manually.

"shown what by logging in here", where is "here"? As in here... on DUC? The login/passwords on DUC have nothing to do with your Avid account, and you should not use the same passwords on both since DUC has manifestly awful security.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2019, 03:29 PM
Barnie1 Barnie1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Untere Kneuwis 10
Posts: 6
Default Re: "Unknown Error" on sign-in with Avid Link

I have the same problem here... But when I go to MyAvid on the Avid Homepage I can sign in without any problems. While starting protools sessions it seems to sign me in but when it comes to synchronazition it won't synchronize with the cloud. I tried to work without the cloud, but then I can't open any session a second time and a pop up tells me that I made the session with another version of protools. pretty buggy all this...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2019, 08:29 AM
dmajorsound dmajorsound is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Vienna/Austria
Posts: 2
Default Re: "Unknown Error" on sign-in with Avid Link

Same problem here but just with the profile and marketplace initialization in Avid Link and PTU.

the start screen works and has connection.
funny thing: this only happens when I'm connected via WIFI. Connection with ethernet cable works fine - also the avid Link profile initialization.

I also have the exact same problem with soundflow and the developer told me that it might have to do something with the Wifi Card on my Macbook pro because in the soundflow log it tells us that the WIFI constantly looses the connection for very short time frame and reconnects. Apps like soundflow and avid link need a constant connection to connect to the user profile....?

attatched you find my avid link window using WIFI only on my macbook 15
using Mojave 10.14.6
Attached Images
File Type: jpg marketplace_not_working.jpg (10.5 KB, 0 views)
File Type: jpg profile_not_working.jpg (12.1 KB, 0 views)
File Type: jpg start_working.jpg (39.4 KB, 0 views)
__________________
PT12 Ultimate
DolbyAtmos Production Suite
Nuendo 10.2
Mac OSX Mojave
Win10
AVID Artist / AVID S3
System 5-MC
----------------
https://www.imdb.com/name/nm3847026/?ref_=fn_al_nm_1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"There was an error executing your request" attempting to link Community TheNeil Licensing & Accounts 19 06-06-2019 10:17 AM
Upgraded to 2018.12.1 The new "Avid Link" won't activate MC adrianttwp Licensing & Accounts 2 02-02-2019 04:07 PM
Unable to link Avid Master Account with iLok account "Failed to access the User ID" jburik1176 Licensing & Accounts 31 09-21-2015 05:12 AM
"last location unknown" Error Travis Post - Surround - Video 13 08-30-2001 07:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com