Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2012, 07:06 AM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default question about tascam us-2400

I am thinking about snapping up a tascam us-2400 and am trying to do my homework before/if I commit.

I am using windows 7 professional 64bit, and PT10. First of all I would like to know if people have this control surface up and running and to what extent?

I have read that people have found that it bogs down pro tools, fails to set up correctly on start up and often one of the fader sets is unavailable for use, is this hardware/software incomparability or user error?

I am interested in picking one of these up because it is perfect for my needs, I come from using a BCF2000 so I won't miss having an LCD screen, etc as I have learnt to work without one, and it is in the price range I have to spend. One thing I worry about is the future use, as this is an old controller I suspect there wont be continuous support for it. If I buy this I will be using it for quite along time, even though there is no way to predict future compatibility, when PT11 comes out would you think that it would be able to work the same as in 8,9 and 10? Or would I be left with a big useless box?

Thanks for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2012, 06:52 PM
Rob_A Rob_A is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: NB Canada
Posts: 64
Default Re: question about tascam us-2400

Hey Ben, I am running a us2400 with PT10 + CPTK on win7 64.
All 24 faders are working, flip faders to Aux sends function is awesome for controlling my 5 st cue mixs, paning, transport, scrub, solo, mute, track select-arm, mostly all I need it for anyway.
The Tascam softlcd application does not work in win7 thow, man I wish I could get that running. As a primitive workaround, I setup a couple plastic tracks with little track-name tags that I insert/slide around for track naming at mixdown, works OK.
The setup is simple, it just shows up as 3 HUI in PT (I have the exact setup procedure somewhere).
If you can get it at a good price like I did, I would go for it.

Cheers
Mani
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2012, 12:39 PM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Re: question about tascam us-2400

Quote:
Originally Posted by Rob_A View Post
Hey Ben, I am running a us2400 with PT10 + CPTK on win7 64.
All 24 faders are working, flip faders to Aux sends function is awesome for controlling my 5 st cue mixs, paning, transport, scrub, solo, mute, track select-arm, mostly all I need it for anyway.
The Tascam softlcd application does not work in win7 thow, man I wish I could get that running. As a primitive workaround, I setup a couple plastic tracks with little track-name tags that I insert/slide around for track naming at mixdown, works OK.
The setup is simple, it just shows up as 3 HUI in PT (I have the exact setup procedure somewhere).
If you can get it at a good price like I did, I would go for it.

Cheers
Mani
Thanks for your reply, it is really good to hear that this thing works :).

Coming from a BCF2000 I have gotten used to not having a scribble strip, My workaround is to show track numbers in the view sub menu, plus I have very strict colour coding and ordering so I usually know where everything is.

I assumed that it would operate under HUI, since it operates under 3 different
items does that have an effect on banking?

On a stereo track where there are two separate panning parameters is there away to switch between the two sides?

Have you had any luck getting the encoders to work for plugins? It's not really a must for me, but it would be very cool indeed If I could use the encoders to control the new channel strip.

Again, thanks very much for your input.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2012, 11:28 AM
Rob_A Rob_A is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: NB Canada
Posts: 64
Default Re: question about tascam us-2400

Hey Ben, just wondering if you picked-up that us2400?

Quote:
Originally Posted by benherron.rrr View Post

I assumed that it would operate under HUI, since it operates under 3 different
items does that have an effect on banking?
No, the Banking works perfect here, I stretch out the mixer to show 24 channels across my 3 monitors, then bank to the next 24 no probs.

On a stereo track where there are two separate panning parameters is there away to switch between the two sides?
The "pan" button in the master section has a second function that will enable the channel rotary encoder to switch L or R sides for panning.


Have you had any luck getting the encoders to work for plugins? It's not really a must for me, but it would be very cool indeed If I could use the encoders to control the new channel strip.
Yes, this would be cool indeed, I have messed a little with this but nothing to report yet.
Good luck. Rob_A


Again, thanks very much for your input.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11 & Tascam US-2400 MErnst Pro Tools 11 7 10-01-2013 08:37 AM
Anyone using the Tascam us-2400? joethebassman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-12-2005 06:17 PM
Any one usig The Tascam US-2400 US-2400 Notefarm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-14-2004 10:12 AM
Tascam US-2400 and 001 cliepe12 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-26-2004 11:57 AM
us 2400 tascam controller question gregor rasek Pro Tools TDM Systems (Win) 0 03-21-2004 09:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com