Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2010, 01:29 PM
FierceBrew FierceBrew is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Pac NW
Posts: 39
Default UAD-2 Solo - How many iterations of the bundled plug-in can you run

Hey everybody,

I am running a modded DIGI03 into a PC (still using XP) and am considering the UAD-2 SOLO or DUO Neve bundle to supplement by plug-in library and take some resources off of my CPU.

Does anybody have a info on how many plug-in iterations they are able to run on the SOLO and DUO cards. The price on these are high but I have heard really good things about the sound quality. I would love to tweak things track per track and not have to resort to busses on everything like I currently do.

Are there any compatability issues that anybody has run into using XP and a 32bit?
__________________
Benjamin Trimpe
Semi-Pro Audio Engineer
Digi03r with BLA Signature Series Mods

"What's another word for thesaurus?"
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2010, 08:01 AM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: UAD-2 Solo - How many iterations of the bundled plug-in can you run

The more DSP power you have - the more plugins you can load and use simultaneously!!!

There is a setting in UAD Control Panel named "DSP LoadLock" which can be unchecked to increase number of plugin instances by skipping DSP power lock for inactive plugin modules (like switched off band on multi-band EQ)

Here is my UAD2Solo\Laptop statistics (number if instances; plugin; frequency):
  • 9 UAD RealVerb Pro (factory default preset) 44.1
  • 8 UAD RealVerb Pro (factory default preset) 48.0
  • 16 UAD PULTEC (factory default preset) 44.1
  • 14 UAD PULTEC (factory default preset) 48.0
  • 49 UAD 1176SE (factory default preset) 44.1
  • 45 UAD 1176SE (factory default preset) 48.0
  • 36 UAD Cambridge (Maser -> starter preset) 44.1
  • 33 UAD Cambridge (Maser -> starter preset) 48.0
  • 30 UAD Cambridge (factory default preset DSP LoadLock active) 44.1
  • 55 UAD Cambridge (factory default preset DSP LoadLock iNactive) 44.1

BTW: There is a DSP charts on UAD website, they are close to real word applications. Just visit UAD website or google them...
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2010, 01:18 PM
RiF RiF is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 494
Default Re: UAD-2 Solo - How many iterations of the bundled plug-in can you run

The UAD Instance Chart gives you detailed information about how many instances of each UAD plugin you can expect to be able to run on the various UAD-cards UA offers.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2010, 05:27 PM
yellowjacket yellowjacket is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 142
Default Re: UAD-2 Solo - How many iterations of the bundled plug-in can you run

Although the UAD cards work on all versions of Windows, XP 32-bit is the ideal OS to run them.

Since Pro Tools LE doesn't have automatic delay compensation, you will experience plug-in latency when using UAD plug-ins. Having to manually compensate for this is something you'll want to take into account before making your purchase. All UAD-2 cards come with Mellowmuse Auto-Time Adjuster for Pro Tools. Check out their website to see how to use the plug-in to compensate for the delay.

http://www.mellowmuse.com/ATA.html

This is a little tedious to do, but works wonderfully once you have it all working. Many times, I'll use the Producer Factory Pro equivalents just so I don't have to do this.

The UAD platform also costs a lot to get into at first, but will probably be OK if you went with the UAD-2 Duo Neve system. I'm a couple grand invested now and won't be turning back any time soon.
__________________
Cubase 5.5.1 :: Ableton Live 7.0.18 :: Pro Tools M-Powered 8.0.4
Windows XP Home SP3 :: Gigabyte GA-EP45-DS3R :: Core 2 Quad Q6600 2.4GHz :: 4GB DDR2-800
Mac OS X Leopard 10.6.4 :: Macbook Pro 2.16GHz :: 3GB DDR2-667
Access Virus TI Polar :: M-Audio Profire 2626 :: UAD-2 Duo :: UAD-1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bundled or add-on plug-ins? lowlights AAX Plug-ins 4 10-05-2012 09:01 PM
Bundled Plug-ins? poodyglitz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-09-2008 05:56 PM
Bundled plug-ins waxnsteel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-20-2004 01:10 PM
Anyone know what plug-ins will be bundled with the 002? Frank S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-27-2002 11:14 PM
002 - what plug ins will be bundled? Phil O'Keefe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-26-2002 01:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com