Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-26-2008, 03:38 PM
adlib311 adlib311 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 48
Default Midi Time is off

Ok, I have synced my Mpc1000 to My Mbox 2, so that when i hit play on protools they both sync,

What im tring to do is only record Audio, i do not want to record any midi notes, Problom is that when i press record it seems to record my audio about 1/32 of a note off.

i do have a screen shot if you guys would like to look at it,

click the link to my photo bucket



i dont know what is going on
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2008, 03:57 PM
adlib311 adlib311 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 48
Default Re: Midi Time is off

let me add that tempo is controlled by protools, what your looking is is the first drum hit on the first count
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2008, 06:53 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,047
Default Re: Midi Time is off

I suspect the problem is that either there is a bit of midi lag between the midi signal going from PT to trigger the MPC and routing the audio back or you need to play with your DAE playback buffer size. Look up lag in the manual and you'll get all sorts of help.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-27-2008, 12:01 PM
adlib311 adlib311 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 48
Default Re: Midi Time is off

thanks man, that makes sence, i did increase the buffer rate to the highest rate, but i just lowerd it back to normal and guess what, it went in on time! LOL
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2008, 08:09 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,047
Default Re: Midi Time is off

Glad that worked. I discovered the same problem and solution in almost the same way.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
double time or halfe time some midi in PT???? metaltim MIDI 10 05-21-2013 03:10 PM
Midi is played on time but midi notes are early on play back. steveooo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-28-2010 02:53 AM
Pro Tools Slaved by Midi Time Code or Midi Beat Clock DarylBham MIDI 5 06-14-2009 01:55 PM
How to Double Time (or Time Stretch) Midi? noharmlessrock MIDI 4 04-02-2008 07:32 PM
002R Midi Ports / Midi Time Stamping avatar9000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-20-2005 04:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com