Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-18-2009, 11:01 AM
adlib311 adlib311 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 48
Default Audio Driver problem

i have had my Protools Mbox pro for about 3 years now, i have since installed it on 2 computers,

The problem i has happens with both computers, as soon as a start up the computer, (1st time of the day) and run protools, I get NO AUDIO at all. i even tested media files, checked my audio properties and nothing. Now if i was to record it will record the audio but i get nothing on play back, niether from protools or from the computer itself.

The only way i can get this to work is each time i run pro tools, i close it down, run the cs update (whatever one) restart the computer and start over. can anyone explain this to me?

im using a pc with Windows xp. on both computers.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-18-2009, 09:43 PM
Blackthorn Blackthorn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 64
Default Re: Audio Driver problem

I had the same problem upon startup windows would steal the driver. The Mbox as the default playback for windows. In the control panel sound and audio devices/sound playback choose anything but the MBox. Another workaround is before starting PT go programs/digidesign/Divers and run the driver again each time you are about to run PT. The good new is all this was corrected in PT 8.0.3 you should update. Now I have PT as my default playback for windows and I am not experiencing these issues anymore after updating to 8.0.3.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-19-2009, 10:02 AM
greybeard greybeard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 45
Default Re: Audio Driver problem

Hmmmm, I have the same problem If I use another DAW like Reaper and then try to switch back to PT. I loose the drivers. So I can reload the drivers?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-19-2009, 12:36 PM
Blackthorn Blackthorn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 64
Default Re: Audio Driver problem

Yes you can do so; programs/digidesign/Divers and run the driver before starting PT what a pain I ended creating a driver shortcut on desktop to speed the process.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite 2.0 audio driver problem tross405 Pro Tools 11 1 03-13-2014 02:20 PM
digi 003 audio driver problem evon Pro Tools 10 0 12-02-2013 06:30 AM
8.04 MBox 2 Audio Driver problem Qusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-10-2010 08:52 AM
Audio or Driver problem? laboya 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-16-2006 07:36 PM
core Audio Driver 1.2 Problem niki111 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 05-14-2003 12:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com