Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-08-2010, 08:02 PM
-Davo -Davo is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 23
Default I am having the most horrible time trying to install pt9

I did the update, and it took over 2 hours to get 10% of the time done, but I have an essay to write and I don't have time to sit there for 24 hours while pt9 installs.

So I canceled it. I had to uninstall everything, re-install pt8 (5 times), which took 24 hours, and I am still currently installing it, again.

It took 12 hours to install pt8, when I got it installed I attempted to update it to 8.0.4, and it took 9 hours sitting on the "installing avid hardware". I am not kidding. I started the update at 4:30am, went to bed, I woke up an hour ago, just after 1pm, and it was still sitting there. So I stopped it, uninstalled everything again, re-installed 8.0.0, had to force reset my computer because it froze, uninstalled it AGAIN and I am currently installing it AGAIN.

God, why am I having such horrible luck with just the INSTALL time for pt8?

This morning, the base 8.0.0 only took about half an hour, I played the new COD while I waited.

I won't be using the update, and why did pt9 take 2 hour to install 10%?

What is going on?? When I got my new computer it did NOT take this long to install it before. What changed? Why can't I just simply...UPDATE it?

Windows 7 64bit


Edit, just had to force reset again, installation of 8.0.0 froze my computer again.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2010, 08:31 PM
-Davo -Davo is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 23
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

Quote:
Originally Posted by -Davo View Post
I did the update, and it took over 2 hours to get 10% of the time done, but I have an essay to write and I don't have time to sit there for 24 hours while pt9 installs.

So I canceled it. I had to uninstall everything, re-install pt8 (5 times), which took 24 hours, and I am still currently installing it, again.

It took 12 hours to install pt8, when I got it installed I attempted to update it to 8.0.4, and it took 9 hours sitting on the "installing avid hardware". I am not kidding. I started the update at 4:30am, went to bed, I woke up an hour ago, just after 1pm, and it was still sitting there. So I stopped it, uninstalled everything again, re-installed 8.0.0, had to force reset my computer because it froze, uninstalled it AGAIN and I am currently installing it AGAIN.

God, why am I having such horrible luck with just the INSTALL time for pt8?

This morning, the base 8.0.0 only took about half an hour, I played the new COD while I waited.

I won't be using the update, and why did pt9 take 2 hour to install 10%?

What is going on?? When I got my new computer it did NOT take this long to install it before. What changed? Why can't I just simply...UPDATE it?

Windows 7 64bit


Edit, just had to force reset again, installation of 8.0.0 froze my computer again.

Don't worry, my computer froze again, I give up, will apply for refund.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2010, 08:33 PM
axiom axiom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Austin, TX, USA
Posts: 241
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

I'd be wondering if your system is the problem, not the installers. Sounds like you have a hard drive problem that needs diagnosing.
__________________
Will Loconto
www.WillLoconto.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2010, 08:37 PM
-Davo -Davo is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 23
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

Quote:
Originally Posted by axiom View Post
I'd be wondering if your system is the problem, not the installers. Sounds like you have a hard drive problem that needs diagnosing.
System is brand new, pt 8.0.4 was working fine yesterday afternoon, problems started when I tried to update to pt9, but I will be doing a format to try and get it working on Thursday.

It might be worth noting, the first time I re-installed 8.0.0 it installed fine, but I forgot to turn the 003 on and the drivers did not get installed. Since then I have done over 10 installs, and only once has it fully installed properly. 8.0.0 does not run on windows 7 or 64 bit, so opening the program without the update will just crash the system. The install this morning was fine, took half an hour, but the 8.0.4 update took 8 hours with nothing. Subsequent installs have just resulted in hard freezes.

fml
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2010, 08:44 PM
dougied dougied is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Omahaha, Nebraska, U.S.A.
Posts: 609
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

Quote:
Originally Posted by -Davo View Post
System is brand new, pt 8.0.4 was working fine yesterday afternoon, problems started when I tried to update to pt9, but I will be doing a format to try and get it working on Thursday.

Doesn't matter if it's brand new..... A buddy of mine bought a brand new PC from HP/Compaq and they had those faulty Seagate hard drives in them. Seagate recalled those drives for a replacement one. Anything is possible.

Not trying to be a Debbie Downer or anything, but Sh1at happens.
__________________
Mac Pro Dual Quad 2.8Ghz 2008
MacBook Pro i7 2012
OSX 10.8.5 - OSX 10.7.5
Pro Tools 10.3.7 - 11.1.2
6GB RAM
Universal Audio Apollo Quad!!!
Eleven Rack
Focusrite Octopre MKII
Yamaha HS80s
Rockit RP5 Monitors w/ RP10 sub
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2010, 08:47 PM
MikeLip MikeLip is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sydney, Oz
Posts: 639
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

Did you unzip/unpack the files before running setup? Just a thought.

Setup ran without issue here. I ran setup/uninstall (8 and 9) many times trying to get the driver to work, which was actually resolved by the serperate driver install.

Mike.
__________________
This might qualify for "the best worded, but most idiotic thing I've ever heard said" award.-ejwells

Avid Pro Tools|HD Native 9.0.3. Win7x64Sp1. i7-930 X58A-UD3R. Acronis backup. Black Viper optimized.
Google the DUC
Search Avid

Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2010, 08:51 PM
axiom axiom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Austin, TX, USA
Posts: 241
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

Quote:
Originally Posted by dougied View Post
Doesn't matter if it's brand new.....
Quite often, a problem disk will be more likely to have problems early in its life rather than suddenly fail after a decent amount of time. The bad ones usually make themselves noticed when relatively new.
__________________
Will Loconto
www.WillLoconto.com
Reply With Quote
  #8  
Old 11-08-2010, 10:31 PM
-Davo -Davo is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 23
Default Re: I am having the most horrible time trying to install pt9

I ran the install one last time, it didn't freeze up, and pt8 installed. I ran the pt9 after a reboot and it installed in under 15 minutes.

Finally. I will look into my hdd, if everything crashes I have everything backed up, but it is still an inconvenience.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I install PT 9 on my Mac and My PC at the same time?? dobryden Pro Tools 9 8 11-12-2010 08:42 PM
Why is Time Shift so horrible? USBnoGood 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 09-11-2009 05:23 PM
Brand New Computer...Horrible Pro Tools Install Mason00 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 06-27-2005 12:48 PM
few questions, first time install TryThisBacon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-15-2004 02:54 PM
Horrible, Horrible, Skreeching Noise On Drum Track in Sampletank William.E.Lemuel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-09-2002 07:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com