Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-10-2011, 09:02 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,905
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

Haha, you beat me to it. I've been looking around on their site and noticed the same points as you've mentioned.

"While your Mustang™ amplifier can output audio through USB, it cannot receive audio input through USB. Therefore, output from any audio app, including AmpliTube Fender LE, must be handled by an external source. This source can be your computer's soundcard or audio interface and speakers."

http://www.fender.com/support/articl...g-and-playback

I've noticed that the OP has asked his question on the Fender forum as well, so if he can't get an answer there I guess someone is going to have to bite the bullet and just give it a go with PT9.

@21placebo, do you know anyone with PT9 that you could go to and plug your amp into their system to see if it works?
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #12  
Old 06-11-2011, 10:16 AM
21placebo 21placebo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: England
Posts: 4
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

Quote:
Originally Posted by bradch00 View Post
If I'm not mistaken, I think the OP is asking if the Mustang can be used as an interface their documentation stating that by installing the Fender ASIO driver "you can use the DAW software of your choice, and select the Fender Mustang amp as the input or record device".

However, I honestly don't know anyone that has tried it.

I guess we need a little more info from the OP....
Thank you for the responses so far, yes that is what I'm saying. Does the Mustang work as an audio interface. I have made so many good presets with this amp, so it would be beneficial if I don't have to use an effects pedal and an Audio Interface. Does the mustang work as an interface and will it work properly with pro tools 9. Thanks :)
Reply With Quote
  #13  
Old 06-11-2011, 06:58 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,905
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

Quote:
Originally Posted by 21placebo View Post
Does the mustang work as an interface and will it work properly with pro tools 9. Thanks :)
Looks like it's fair to say nobody knows at this stage so you may be the guinea pig. If it did work you would have to be using PT9 as this is the only version that works without proprietary hardware. Remember though, Pro Tools won't necessarily work with any computer so check the specs of yours before you outlay any money if you decide to go the PT way. If you post a Sandra report here we can give you some feedback about how your computer is likely to perform (If at all).

Windows users need to provide a Sandra report

- Please - Use SiSoftware's Sandra Lite application to generate a full system profile:

www.sisoftware.co.uk

Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions. After installing Sandra, click on the 'Hardware' tab and run the 'Computer Overview', then copy and paste into your post here on the DUC.

I'm guessing that with ASIO it should work but no guarantees though. Have you had any luck with getting an answer on the Fender forum?
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #14  
Old 06-12-2011, 02:06 PM
21placebo 21placebo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: England
Posts: 4
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

Yes, does the Mustang work as an audio interface itself. I want to use the effects on the mustang. So I don't want to buy a separate interface. Thanks for the replies. I really wanna get recording with this thing. :)
Reply With Quote
  #15  
Old 02-05-2013, 09:45 PM
reliabletoaster reliabletoaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

I see this is an old thread, but I got my Mustang I to work with PT 9 on my Macbook Pro. I set up an aggregate audio device with the Mustang as the input and the laptop's output as the output. Seemed to work for me.

I had tried to run the Mustang with my VRM box as the output but it wasn't playing nice (may have been the usb hub, though {stooooopid iLok}).
Reply With Quote
  #16  
Old 02-15-2013, 08:23 PM
reliabletoaster reliabletoaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 5
Default Re: Fender Mustang Amp With Pro Tools 9?

So, after trying it for a while, it seems that the audio gets all garbled and useless after about 5 minutes. So much for that idea. Restarting the amp and Pro Tools seems to help, but if you can't get through your recording quick enough, that's not much help. Curses...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fender Mustang AMP 1 & Pro Tools 10 Becharax macOS 14 03-27-2013 11:24 AM
Fender Telecaster Stig Eliassen Eleven Rack 12 03-02-2013 04:40 PM
Fender Amplitube and Pro tools PaPa Ray Windows 3 08-27-2012 09:01 AM
FYI - Fender Mustang IV works GREAT with Eleven Rack! Justin1524 Eleven Rack 9 06-12-2011 07:53 PM
Controlling Fender Cyber Twin in Pro Tools ceowens MIDI 1 05-12-2004 02:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com