Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 02-13-2017, 03:30 AM
bluecataudio's Avatar
bluecataudio bluecataudio is offline
Blue Cat Audio
 
Join Date: Oct 2011
Location: Paris
Posts: 208
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

We have actually considered doing RE versions of our plug-ins in the past, but it is unfortunately not technically feasible.
Reply With Quote
  #42  
Old 02-13-2017, 06:15 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 13,351
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Rewire technically is a 2 way street. The problem is, most hosts will only work as a master not a slave.

Ableton Live works both ways - host or slave. So you can slave Reason to Live but Live can also be slaved to Pro Tools.

Pro Tools only works as a master and Reason will only work as a slave.

Considering Propellerheads created Rewire, it's bizzarre that they chose to only allow Reason to work as a slave.


Sent from my iPhone using Tapatalk
I don't think passing audio from PT to Reason has anything to do with a master/slave relationship. Or does it? Not sure as there's so precious little in the public domain on the Rewire protocol. And even the PropHeads don't say much particularly when it comes to passing MIDI from PT to Reason - I find that Reason synths need two paths to accomodate both MIDI notes and cc7 volume messages if you're working inside a Combinator.
__________________
Jack
See profile for system details (note change to a new system Oct.7 2017)
QAPLA!
Reply With Quote
  #43  
Old 02-13-2017, 06:17 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,420
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by bluecataudio View Post
We have actually considered doing RE versions of our plug-ins in the past, but it is unfortunately not technically feasible.
Thanks for the reply. Yeah, it is unfortunate...BC plugs would be such a fantastic addition to the rack!
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: Dragon Rock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 12.7
Interface: Focusrite Scarlett 8i6
JBL LSR4326 Monitors
Yamaha Motif XS8
Reason 9.2
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere 2.0
East West Libraries
Nexus2
Xfer Serum
Synapse Audio Dune 2
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #44  
Old 02-13-2017, 06:23 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,420
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
I don't think passing audio from PT to Reason has anything to do with a master/slave relationship. Or does it? Not sure as there's so precious little in the public domain on the Rewire protocol. And even the PropHeads don't say much particularly when it comes to passing MIDI from PT to Reason - I find that Reason synths need two paths to accomodate both MIDI notes and cc7 volume messages if you're working inside a Combinator.
I don't think we're talking about the same thing. Rewire has nothing to do with MIDI per se. Yes, you can direct a PT MIDI track at ANY Reason instrument on the rack. Rewire deals with the audio output. As of now, you can easily route the sound of any Reason instrument back to a PT AUX or Audio track. But what you can NOT do is send the AUDIO output of a PT Audio or Instrument track INTO a Reason track. You must first EXPORT from PT, then IMPORT into Reason, if you want to apply any Reason fx (Alligator, Scream 4, etc). But then you CAN use Rewire on the imported track to send it BACK to PT AUX or Audio track for further processing and mixing. And all this with Reason instantiated on a PT instrument track.
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: Dragon Rock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 12.7
Interface: Focusrite Scarlett 8i6
JBL LSR4326 Monitors
Yamaha Motif XS8
Reason 9.2
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere 2.0
East West Libraries
Nexus2
Xfer Serum
Synapse Audio Dune 2
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #45  
Old 02-13-2017, 06:53 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 788
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Correct.

That is why I posted the master/slave comment. If Reason could act as a master and PT as a slave, you could do exactly what you (and many others) want to achieve.

As I mentioned before, Ableton Live can act as both master or slave. There's probably other DAWs that can as well, but I wouldn't know which.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #46  
Old 02-13-2017, 07:44 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 13,351
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
I don't think we're talking about the same thing. Rewire has nothing to do with MIDI per se. Yes, you can direct a PT MIDI track at ANY Reason instrument on the rack. Rewire deals with the audio output. As of now, you can easily route the sound of any Reason instrument back to a PT AUX or Audio track. But what you can NOT do is send the AUDIO output of a PT Audio or Instrument track INTO a Reason track. You must first EXPORT from PT, then IMPORT into Reason, if you want to apply any Reason fx (Alligator, Scream 4, etc). But then you CAN use Rewire on the imported track to send it BACK to PT AUX or Audio track for further processing and mixing. And all this with Reason instantiated on a PT instrument track.
Rewire is how MIDI gets from PT to Reason so yes it does have something to do with MIDI. And yes it also gets audio from Reason back into PT.

All this talk about master/slave reminds me that Sony Acid was (may still be) both a Rewire slave and master.
__________________
Jack
See profile for system details (note change to a new system Oct.7 2017)
QAPLA!
Reply With Quote
  #47  
Old 02-13-2017, 08:45 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,420
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Rewire is how MIDI gets from PT to Reason so yes it does have something to do with MIDI. And yes it also gets audio from Reason back into PT.

All this talk about master/slave reminds me that Sony Acid was (may still be) both a Rewire slave and master.
Right. I was focused on the Audio part, not the MIDI. Sure, in the background Rewire connects Reason with a host with MIDI.
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: Dragon Rock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 12.7
Interface: Focusrite Scarlett 8i6
JBL LSR4326 Monitors
Yamaha Motif XS8
Reason 9.2
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere 2.0
East West Libraries
Nexus2
Xfer Serum
Synapse Audio Dune 2
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #48  
Old 02-13-2017, 06:23 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,279
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
.... I was focused on the Audio part ....
You’ve outlined another solid Reason why “Convert Audio to MIDI” should be included in an upcoming Pro Tools release – it would certainly re-define our “workflow”:

Melodyne 4 Studio - Audio-to-MIDI Export to the DAW
https://www.youtube.com/watch?v=o-2R6BQL-lQ
__________________
PT HD 12.4/11.3.2/10.3.10 - Studio One 3 Pro - Win7 64 Ultimate – Lenovo W520 ThinkPads (427637U & 4282-UN7) & 433830U Docks – Samples & Songs HDDs - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Champ 12 - Rode NT2-A, SM57
Reply With Quote
  #49  
Old 02-13-2017, 07:05 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,420
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
You’ve outlined another solid Reason why “Convert Audio to MIDI” should be included in an upcoming Pro Tools release – it would certainly re-define our “workflow”:



Melodyne 4 Studio - Audio-to-MIDI Export to the DAW

https://www.youtube.com/watch?v=o-2R6BQL-lQ


Yup! I use Melodyne for that a lot


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"Rule number one in music is there are no rules in music! Rule number two is see rule number one!" Armin Van Buuren
Owner: Dragon Rock Productions
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 12.7
Interface: Focusrite Scarlett 8i6
JBL LSR4326 Monitors
Yamaha Motif XS8
Reason 9.2
PTIEP 2.0
Spectrasonics Omnishpere 2.0
East West Libraries
Nexus2
Xfer Serum
Synapse Audio Dune 2
and 30+ other VI's of various sorts!
Reply With Quote
  #50  
Old 02-14-2017, 06:48 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 13,351
Default Re: Blue Cat's PatchWork 2.0 and MB-7 Mixer 3.0

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
You’ve outlined another solid Reason why “Convert Audio to MIDI” should be included in an upcoming Pro Tools release – it would certainly re-define our “workflow”:

Melodyne 4 Studio - Audio-to-MIDI Export to the DAW
https://www.youtube.com/watch?v=o-2R6BQL-lQ
That is slick for sure - thanks for the link.
__________________
Jack
See profile for system details (note change to a new system Oct.7 2017)
QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blue Cat's Patchwork and PT 12 scorchedwave AAX Plug-ins 3 09-08-2015 05:42 PM
Blue cat Patchwork On 12.1 petru Pro Tools 12 Discussion 0 07-21-2015 03:32 PM
Blue Cat's PatchWork and MB-7 Mixer Plug-In Hosts Updated bluecataudio AAX Plug-ins 3 07-17-2015 05:43 AM
Blue Cat's PatchWork Updated to v1.62, with brand new Light Blue UI Theme bluecataudio AAX Plug-ins 5 01-10-2015 01:41 AM
Blue Cat's PatchWork 1.5 and MB-7 Mixer 2.4 Released bluecataudio AAX Plug-ins 0 10-20-2014 08:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com