Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2010, 09:16 PM
intro-619 intro-619 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default my cd rom dont read my pro tools

i bougth the keystudio 49, but my pc dont wanna read the pro tools essential cd-could it be cause my pc dont have a dvd rom, and can i just download pro tools?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2010, 12:52 PM
Jared Jared is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2008
Location: CA
Posts: 86
Default Re: my cd rom dont read my pro tools

The Pro Tools disc is a DVD, not a CD. A DVD drive is part of the system requirements; the software is not available to download.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2010, 01:47 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: my cd rom dont read my pro tools

Quote:
Originally Posted by intro-619 View Post
i bougth the keystudio 49, but my pc dont wanna read the pro tools essential cd-could it be cause my pc dont have a dvd rom, and can i just download pro tools?
Some options.

Install a CD/DVD combo drive.

Load the disk into a computer with a DVD drive and copy the contents to a USB thumb drive. You will need a 8GB thumb drive if I recall correctly.

Beg, Buy or Borrow a USB optical CD/DVD combo drive.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2010, 01:41 PM
stopi stopi is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Poland
Posts: 44
Default Re: my cd rom dont read my pro tools

I have similar problem with PT LE. I have DVD drive, but my DVD drive don't read 8GB DVDs. PT installer DVDs are not standard 4.7GB DVD.

I had to copy content of DVD (on another computer, which was reading 8GB DVDs) to folder, than copy this folder to computer where I want install PT (by network connection) and run installation from folder.
__________________
Glissando - an easy technique for playing fast arpeggios and licks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dont rush it. read the "release notes" have a back up system? crizdee Pro Tools 11 4 06-21-2013 05:41 PM
Can I re-sell Pro Tools 9 if I dont like it ? ben ifin Pro Tools 9 3 05-11-2011 03:58 AM
Dont read this... xWizardx General Discussion 17 07-27-2010 05:20 PM
this is why we dont want Pro Tools for OSX.1.x yet ckerian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-25-2002 02:45 PM
Undeliverable: RV: From Brasil. (dont read) Camilo Orozco Pro Tools TDM Systems (Win) 0 11-10-1999 09:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com