Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2002, 10:36 PM
peter parker peter parker is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 175
Default Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

does it have similar factory presets ?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2002, 11:06 PM
Morningstar Morningstar is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 345
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

Yes. very similar. There's Vocals, Gtrs, program, pumping, all in Electro and Opto behaviour modes. The best presets however, imho, would be found in McDSP's compressorbank. Just my 02....
__________________
Simplfy
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2002, 12:09 AM
peter parker peter parker is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 175
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

exactly what is electro / opto mode? what's the difference?

so the vocal factory preset sits well on vocals?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2002, 05:48 AM
VillageGreen VillageGreen is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Philadelphia, PA
Posts: 180
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

Electro and Opto are supposed to simulate the diffrent types of compressors and the way they "sense" the input. Check out the specs of any outboard compressor and it will say which one it uses.

I really like this plugin, but the presets are just a starting point, I have used them as tips, what some other engineer thinks good optical/fat compression, or a good master limiting setting should sound like, then I tweak to taste.

One other thing I love is the display. For folks trying to really understand what compression does, I always show them this plugin because I feel it does a good job of "showing" what each term means and what goes on as you change the settings.
__________________
God Save Mrs. Mopp
Reply With Quote
  #5  
Old 05-22-2002, 10:02 AM
peter parker peter parker is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 175
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

wow. the ren comp sounds like a winner. It's a good thing for presets, cause I would be totally lost. I still don't quite get the full function of a compressor and when and on what to use it for. All I know that people use it almost all the time on vocals.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2002, 02:37 PM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

plug one...plug two...Is De La Soul in the house?
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
  #7  
Old 05-22-2002, 04:08 PM
valvebrother valvebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: NYC
Posts: 815
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

Did IK buy BombFactory? Or maybe they just hired Jason?

Well, at least I really like the bombfactory plugs.

3 Feet high, and Rising? Black Medallions, No Gold.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-22-2002, 10:22 PM
suyenfung suyenfung is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 133
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

buddy buddy buddy all in my face
Reply With Quote
  #9  
Old 05-23-2002, 01:02 AM
encephalon encephalon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 98
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

Quote:
Originally posted by valvebrother:
Did IK buy BombFactory? Or maybe they just hired Jason?

Well, at least I really like the bombfactory plugs.

3 Feet high, and Rising? Black Medallions, No Gold.
<font size="2" face="Verdana, Arial">At least he is being clear about who he is and who he works for. I'll take honest promotion anyday.

encephalon
Reply With Quote
  #10  
Old 05-23-2002, 01:15 AM
bombfactory bombfactory is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 241
Default Re: Does the WAVES R. Compressor have factory presets like the DigiRack Compressor?

You really can't make a preset for a compressor.

You always need to carefully adjust the compressor to match the source material and get the desired effect.

One setting for vocals won't necessarily work on another vocal take from the same vocalist -- let alone someone else's voice.

The Bomb Factory manual contains a detailed section describing how a compressor works and how to use one. It's a free download from www.bombfactory.com.

You may also want to grab our demos and use them as a way to learn more about the art of compression.

When you're just starting out, it's virtually impossible to learn how to use a compressor given some of the more "modern" designs. There's just too many tweaky little settings to deal with for a beginner.

In contrast, the LA-2A has two big knobs and one big meter, which makes it pretty easy to figure out what's going on.

It's a good place to start--in fact, it's how most analog engineers started learning about compression.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digirack Compressor II Digiwave Pro Tools M-Powered (Mac) 4 04-25-2010 12:12 AM
Digirack 5.1 limiter and compressor tonmeistermat Post - Surround - Video 10 12-05-2006 08:53 AM
Key input in Compressor II (Digirack) doesn`t wrk! Diegomusica 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-21-2005 07:05 AM
RNC v. digi compressor or waves C1 compressor 6969 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-03-2003 01:34 AM
Digirack compressor distorts ... Jonah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-19-2002 05:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com