Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-08-2010, 05:26 PM
GloryIsSilent GloryIsSilent is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 101
Default file rename after the fact?

So i have a session with lots of files/regions named mono-1-03 and such. Is there a way to rename all those files and regions to confer to the track they are currently occupying, or any similar batch rename to more sensible naming convention?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2010, 06:03 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: file rename after the fact?

You can use Auto Rename from the Regions list menu.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2010, 06:17 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,413
Default Re: file rename after the fact?

Another idea could be to consolidate your tracks and rename the resulting regions however desired.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.4.

Pro Tools Ultimate 2020.12, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2010, 06:30 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,156
Default Re: file rename after the fact?

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Another idea could be to consolidate your tracks and rename the resulting regions however desired.
That's my suggestion too. Once each is consolidated, just double-click on a track/region to bring up the renaming window.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2010, 06:49 PM
GloryIsSilent GloryIsSilent is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 101
Default Re: file rename after the fact?

Quote:
Originally Posted by PT Lover View Post
You can use Auto Rename from the Regions list menu.
I need to look this up, thank you
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2010, 04:00 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: file rename after the fact?

If there's only one region on each track I would rename the track, then select the region and consolidate. The new region will reflect the new track name.

If there's several regions on each track I would use Auto Rename. Doesn't matter if you rename the track before or after you rename the regions, since Auto Rename doesn't reflect the track name, which BTW I find really lame.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rename Audio Region and File - where go? smc917 macOS 2 09-16-2011 10:54 AM
Batch rename file types? jonnyrocker Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-22-2006 04:17 PM
How To Rename Session file to work on PC? lowaters 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-27-2004 10:08 PM
rename file ZEUSS Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 11-12-2003 02:40 PM
can't duplicate/rename file bluemt Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-13-2001 02:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com