Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-19-2019, 01:49 PM
aside aside is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sydney, Australia
Posts: 16
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Thanks for the ideas.

Sessions aren't real big, no virtual instruments, and it can happen with no plug-ins enabled, and as I don't actually need more RAM I'd rather not have to throw money at it and hope that's the issue. It can happen whilst Pro Tools is launched but with no session open, surely it can't be the RAM.

Tried disabling hyper threading, no luck.

Graphics card I hadn't thought about - single monitor, happens at 1080 and 720, Again changing a graphics card blindly hoping that's the issue is not an appealing idea.

What I really wanted it Avid to spend time with the crash reports and give me some ideas based on the evidence, thanks Tope for chiming in and hopefully getting this thing moving.

I'll keep trying stuff, thanks again for the help. I did notice some other threads on here about crashing on close session and other annoyances, hopefully Avid are working towards better stability in 2019 updates.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-19-2019, 02:18 PM
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 234
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Also try with turbo boost off.
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Mojave 10.14 | Motu 16A | Motu 828ES | Pro Tools 2018.12 Native
Reply With Quote
  #13  
Old 02-19-2019, 02:21 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,639
Default Re: AVID incredibly poor customer service

have you done the Remove all plugins from your plugins folder .. then restart and let pro tools rebuild those plugins .. then run PT with any 3rd party anything .. if you have already sussed out your plugins and know for SURE that it is not one of them !! as that happens alot .. maybe missed a newer version or just plain a pesky plugin ..

and you use Pete Gates PT PRefs App to toss prefs ..

again if you have been through all this please just disregard and i will keep thinking !!!

and Avid did reply here ... lets hope they can get you sorted quickly
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #14  
Old 02-19-2019, 04:13 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 599
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Last couple of times i had these kind of errors(admittedly on win) i had RAM issues-the first time one mem stick was not fully seated and backed out just enough to cause intermittent faults and the second time i had one ram stick actually decide to go bad. I cant remember how i found out that it was bad, but I vaguely remember trying to run with only stick "A" then stick "B" etc. Just throwin that out there
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #15  
Old 02-20-2019, 02:22 AM
aside aside is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sydney, Australia
Posts: 16
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Wow never seen that Pete Gates thing, will try that out amongst other things and report back...
Reply With Quote
  #16  
Old 02-20-2019, 04:45 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,693
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Quote:
Originally Posted by TrackerLe View Post
Some CPUs have problems with Hyperthreading and Protools... Some say especially Xeon e5v2 (the ones in the trashcan Mac Pros)
I had trouble with the 3.7GHz 4-core processor that was factory installed, and disabling HT was a godsend.

Now I upgraded (yes it is possible, but not a walk in the park) the processor to 3.0GHz 10-core processor (E5-2690-v2) and have zero problems with PT and there is no difference whether HT is on or off.

Maybe it's to do with number of cores? The more the better?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #17  
Old 02-20-2019, 04:53 AM
aside aside is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sydney, Australia
Posts: 16
Default Re: AVID incredibly poor customer service

I tried turning off "hardware multi-threading" through Xcode > Instruments. On reboot it resets though. Is there a better way to do this?

The problem still occurs but perhaps it's a combination of things, so maybe this did/will help in some way.
Reply With Quote
  #18  
Old 02-20-2019, 06:17 AM
Quualudes Quualudes is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Default Re: AVID incredibly poor customer service

I am one of the many having the exact same issues as you are having. For the CPU thing, Google CPUSetter (in case this links doesn't work - https://www.whatroute.net/cpusetter.html). I just ran the application, turned off hyperthreading, rebooted and hyperthreading is still disabled.



I am remote from my PT rig (using Teamviewer to do this), so I cannot really burn test to see if it helps any, but I am willing to do anything at this point myself. lol
Reply With Quote
  #19  
Old 02-20-2019, 02:59 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,693
Default Re: AVID incredibly poor customer service

Quote:
Originally Posted by aside View Post
I tried turning off "hardware multi-threading" through Xcode > Instruments. On reboot it resets though. Is there a better way to do this?
cpusetter app
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-20-2019, 05:12 PM
ProtoolsLover ProtoolsLover is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: USA
Posts: 49
Default Re: AVID incredibly poor customer service

I think that it’s unreasonable to expect any company to truly provide support. There are exceptions but most don’t.

Avid says they provide support, but it’s all marketing.

You’ve learned that most if not all issues can be resolved with the user group here.

Learn to use the forum, including search.....if it’s a real problem then lots of people will be experiencing it, if you are the only one or in the minority’s, it’s usuealy operator error, lack of understanding.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who To email re Avid onlineStore Customer Service PT user Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 05-02-2014 10:34 AM
yet another AVID customer service complaint mr.armadillo Post - Surround - Video 1 03-15-2012 10:23 AM
Avid Customer Service: Great Experience! smstudios Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-29-2011 07:15 AM
FX Xpansion. poor customer relations! mike16877 Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 12-01-2003 04:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com