Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-05-2019, 12:03 AM
bluedreamstudios bluedreamstudios is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Auto Tune Crashing Pro Tools

Auto Tune pro is crashing protools. I choose "track" and at the end of tracking a vocal it will just crash. every time. I'm running the latest of both software.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2019, 05:50 PM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,046
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

Quote:
Originally Posted by bluedreamstudios View Post
Auto Tune pro is crashing protools. I choose "track" and at the end of tracking a vocal it will just crash. every time. I'm running the latest of both software.
Yup, been crashing here too. It even eventually crashes Pro Tools 10 if I instantiate it. Useful but buggy as heck. I’m actually surprised that no one else hasn’t stated that they are experiencing the same issues.

Last edited by WernerF; 02-17-2019 at 07:51 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2019, 07:35 PM
joeydego's Avatar
joeydego joeydego is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 320
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

That’s avids way of saying find people who can sing
__________________
2012 mac pro PT 2018 Presonus Studio 192
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2019, 08:11 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,706
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

Quote:
Originally Posted by joeydego View Post
That’s avids way of saying find people who can sing
haha

maybe avid's way of saying this 3rd party vendor needs to produce better code
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2019, 07:43 AM
Mixchump Mixchump is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, ON
Posts: 343
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

I've been having this exact problem as well. I'm finding the AT Pro (vers 9.0.1.0) to very buggy with repect to certain bits of correction data (curves, lines, etc.) to cause horrendous DC blasts, and/or crash ProTools entirely.

The problem the OP has described, where trying to scan goes over a certain spot that causes an instant crash has been driving me nuts lately. Most times, I can scan the phrase, but then when I play back the same spot, I get instant crash.

I've also had this thing where I scan a certain line, between other lines that I've already tuned. I can see it drawing the waveform and the pitch detection on the screen, but when I stop, it's gone! I tend to tune-while-comping the vocal - meaning that, once we've chosen the comp, I'll scan that line and tune it right away to make sure that we all like the result.

The workaround I've been doing lately, is that if I re-scan the entire song, that seems to fix the missing section stuff - and makes it MUCH less crash-prone.

Last edited by Mixchump; 02-20-2019 at 07:43 AM. Reason: formatting
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2019, 04:52 PM
bolooki bolooki is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 75
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

Switch to melodyne for manual tuning it is farrrrrre beyond infitiny better at handling that task. Autotune’s approach is extremely outdated. I own all the ATs and they’re all terrible in comparison. (For manual tuning specifically)

These days if I manual tune w AT it’s only via audio suite to fix a small line.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 02-21-2019, 07:21 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 751
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

What he said. ^
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #8  
Old 02-21-2019, 12:46 PM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,046
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

Quote:
Originally Posted by bolooki View Post
Switch to melodyne for manual tuning it is farrrrrre beyond infitiny better at handling that task. Autotune’s approach is extremely outdated. I own all the ATs and they’re all terrible in comparison. (For manual tuning specifically)

These days if I manual tune w AT it’s only via audio suite to fix a small line.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Same here!
Reply With Quote
  #9  
Old 02-23-2019, 04:01 AM
Swedish Swedish is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Stockholm
Posts: 23
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

Quote:
Originally Posted by bluedreamstudios View Post
Auto Tune pro is crashing protools. I choose "track" and at the end of tracking a vocal it will just crash. every time. I'm running the latest of both software.
Do you have "Dynamic plugin processing" unticked in your Playback Engine settings?
If not, then try unticking that checkbox and see if Autotune works better.
Reply With Quote
  #10  
Old Today, 06:43 PM
psycho_monkey psycho_monkey is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Default Re: Auto Tune Crashing Pro Tools

same issue here. AT Scans then crashes - randomly. It's a total pain. AT has always been buggy, AT Pro seems buggier still.

But at least it sounds better than Melodyne - can't stand the way that smears the top end!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto tune is crashing protools killabutcha AAX Plug-ins 6 01-22-2018 01:28 PM
Pro Tools 10 and Auto-tune 5,6,7??? Jeff E Pro Tools Software (Mac) 5 04-08-2014 06:05 AM
Auto tune in pro tools? sb_stefan Pro Tools 10 6 06-07-2013 04:46 PM
Auto-tune 3 VST with Pro Tools LE 5.0.1 kvinson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-25-2001 09:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com