Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2019, 06:52 PM
infohou infohou is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Houston, TX
Posts: 3
Default No External Video

Hey Folks,

I thought this worked at some point but maybe I dreamed it. I have a DNxIO and I cannot get video to my external monitor via HDMI as I do in Media Composer and Resolve. I have tried the latest BMD Desktop Video and the approved Avid one.

Is it not supposed to work?

I am talking video out not a second computer display.

Thanks,
Robert
__________________
Robert A. Ober
IT Consultant, Vidcaster, & Freelance Preditor(Producer/Editor)
www.infohou.com
Houston, TX
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2019, 08:09 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,117
Default Re: No External Video

Assuming you have the right driver, check the codec you're using. My memory of Blackmagic products is that they are very picky about codecs. Try something really standard like 720p DNxHD.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2019, 10:01 AM
infohou infohou is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Houston, TX
Posts: 3
Default Re: No External Video

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
Assuming you have the right driver, check the codec you're using. My memory of Blackmagic products is that they are very picky about codecs. Try something really standard like 720p DNxHD.
It's 720p/23.98 DNxHD shared with Media Composer. I have MC, Pro Tools, FCPX, Resolve Studio, Squeeze Pro, and CS6 Production on this machine along with some others so codecs should not be an issue theoretically.

I have tried at least two drivers, the latest BMD one and the Avid approved one.

This is really annoying since I want to work on the progressive audio drift of this video.

Thanks for the thought,
Robert
__________________
Robert A. Ober
IT Consultant, Vidcaster, & Freelance Preditor(Producer/Editor)
www.infohou.com
Houston, TX
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2019, 04:18 PM
AndrewAction's Avatar
AndrewAction AndrewAction is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Auckland
Posts: 437
Default Re: No External Video

Will the file display on the external monitor if it is played out from your Resolve Studio timeline? FWIW here I have two older, high end Sony TV's that wont display certain progressive formats. Later models of those monitors have no issues with the same clips and IO hardware setup.

Andrew
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2019, 10:43 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 406
Default Re: No External Video

Make sure "Options -> Enable Video Hardware" is selected? That will tell you if PT recognizes it.

Are any of your video programs running that could be hogging access to the DNxIO?

What version of PT, MacOS, BM Desktop, etc..?
__________________
~Will
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Out to external monitor oldsoul Post - Surround - Video 6 09-27-2014 11:19 AM
external video for PT LE 8 on pc help cananball Post - Surround - Video 2 05-17-2010 04:29 AM
External Video DupleMeter Post - Surround - Video 4 10-01-2006 08:29 AM
video to an external monitor jonnyl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-02-2006 01:07 PM
Video out to external/second monitor with 5.3.1 espron 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-27-2002 11:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com