Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-17-2019, 08:08 PM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 243
Default Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Anybody using this combination successfully? It used to work for me under High Sierra, but Mojave seems to have killed it. The Artist Mix panels work just fine with PT 2019.5, but I can't get Studio One to recognize them anymore. Hoping it's just me doing something stupid.

I have EUCON 19.5.1 installed.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2019.5, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.14.5, HD Native, HD OMNI, 2 Artist Mix, EUCON 19.5.1, Presonus 32R, Studio One 4.5.1, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.6 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 19.5 RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2019, 06:37 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 753
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Does StudioOne use the Mackie Protocol still? (sorry I am not overly familiar with S1).
If so, do you still see the Eucon midi ports available?
I ask, because since EuCon 19.5.1, mine have disappeared.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2019, 07:34 AM
BoomTap BoomTap is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: US
Posts: 16
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

The new installer is tricky. Reinstall the Workstation.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2019, 10:52 AM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 243
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
Does StudioOne use the Mackie Protocol still? (sorry I am not overly familiar with S1).
If so, do you still see the Eucon midi ports available?
I ask, because since EuCon 19.5.1, mine have disappeared.
Same here. Either Mojave or 19.5 broke the connection between the ethernet ports EuControl uses and the midi channels Studio One uses to talk to EUCON.

Just re-installed the Workstation Unified, no change. Not sure what you mean by tricky--there's only one option for Artist series products, everything else unchecks when you choose it.

Any other DAWs have their EUCON support killed by Mojave/19.5?

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2019.5, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.14.5, HD Native, HD OMNI, 2 Artist Mix, EUCON 19.5.1, Presonus 32R, Studio One 4.5.1, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.6 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 19.5 RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #5  
Old 07-05-2019, 04:15 PM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 243
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Update 7/5/19:

I installed 19.5.1 on my laptop which is running High Sierra. Got it to recognize the mix panels, added Studio One to the EUCON Preferences, started Sudio One. Still no luck. So the problem isn't the Mac OS, it's either the new EuControl or the new Studio One release.

Eddie, if you stumble on this, have you had any other users with issues using Mackie Protocol with 19.5.1? The big hangup seems to be that the Ethernet-Midi connection doesn't work any more. I'll try opening a ticket with Presonus, but they're going to tell me the problem is EUCON.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2019.5, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.14.5, HD Native, HD OMNI, 2 Artist Mix, EUCON 19.5.1, Presonus 32R, Studio One 4.5.1, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.6 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 19.5 RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #6  
Old 07-05-2019, 05:46 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 753
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Hi Peter,
Since the 19.5 (and 19.5.1) updates, I don't even see Eucon midi ports in my system.
So Mackie protocol is completely hosed here.

oops, I see I have already mentioned this earlier.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

Last edited by mattrixx; 07-05-2019 at 05:47 PM. Reason: whoops...duplicate.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-08-2019, 07:06 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,968
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

In the Mac Prefs Midi Studio is there no Euphonix midi device ?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-08-2019, 07:38 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 753
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
In the Mac Prefs Midi Studio is there no Euphonix midi device ?
Hi Eddie,
Yes that is correct. There have not been any available Eucon midi ports since the 19.5.1 R44 REL version. (installed, uninstalled, re-installed, several times).
Also, not sure however, if it is related, but there is no AVID AVB driver showing for the S3 either. (not a biggie, as I don't use it in any case).

Cheers,
Matt
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #9  
Old 07-08-2019, 07:58 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,968
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Matt, I can't remember if you posted an image of your midi studio so I can see if anything else is causing an issue?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-08-2019, 08:02 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 753
Default Re: Studio One 4/Artist Mix/Mojave

Mm, can't remember either.. Here it is.

__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When using Artist mix in Studio One under mackie control.. colliderman Artist Series 2 02-22-2019 07:48 AM
Getting Artist Mix and Control to work with Studio One v3 michaelhulse Artist Series 2 07-23-2017 04:48 AM
How to connect artist mix series to studio one 2 shamanrock Artist Series 18 03-18-2015 04:59 PM
Avid Artist Mix STOLEN from my Studio in Stockholm arvid.lind Artist Series 2 07-14-2013 02:48 PM
I'm looking for an HD artist studio in Berlin... clarpark Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-22-2006 07:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com