Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2011, 07:00 AM
Scott Helmke Scott Helmke is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Chicago, Illinois
Posts: 18
Default Plugin auth weirdness - guest iLok prevents internal iLok?

Something weird with iLoks - FOH rack (fairly early model with original blue key-shaped iLok), guest engineer with new black iLok. With the guest iLok plugged in, the internal iLok fails to authorize all the basic plugins (revibe, et. al). Unplug the guest iLok and all is well.

Loaded most recent Pace drivers on the system.

Any ideas?

Hmm... last time we had the internal iLok out and connected to the Pace website was probably a few months ago.
__________________
Scott Helmke
TC Furlong, Inc.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2011, 10:11 PM
Kenmillerjr's Avatar
Kenmillerjr Kenmillerjr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Posts: 597
Default Re: Plugin auth weirdness - guest iLok prevents internal iLok?

I have your exact same setup...original iLok inside the VENUE and new iLok outside. Seems to work fine...
__________________
Ken Miller, Jr.
Audio Engineer
Southside Baptist Church | Warner Robins, GA

| VENUE Profile 96X64 with MADI Option | ProTools 7.4.2 HD3 Accel PCI | ProTools 10 Native | MacBook Pro 17" OS 10.7.1 2.3GHz Intel Core i7 8GB Ram | Mbox 2 Pro | Mbox 3 Pro | Motu 896mk3 Hybrid |
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2011, 12:51 PM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: Plugin auth weirdness - guest iLok prevents internal iLok?

I've seen my fair share of ilok weirdness.. Nothing really surprises anymore. Just try to unplug-reconnect them and hopefully they will start acting nice that's all I can say. On my studio side I moved all onto one of these new iloks and that resolved most issues for the studio, but you need to be able to run a guest ilok on Venue thats for sure. If everything fails try to swap the internal out for the new one as well.

One more thing to check are the plugs installed by guests. There is all sorts of weird stuff they put on your system starting from too old versions up to corrupt installers. Been there done that and these may end up being show-stoppers in worst case cenario.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2011, 07:06 AM
Scott Helmke Scott Helmke is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Chicago, Illinois
Posts: 18
Default Re: Plugin auth weirdness - guest iLok prevents internal iLok?

The guest engineer *has* had a fair bit of trouble on other consoles. But changing our original iLok is a good idea, may do that just to be safe.
__________________
Scott Helmke
TC Furlong, Inc.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No iLok auth... woogs Pro Tools 9 5 03-04-2011 04:02 PM
iLok auth? Braveheart 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-02-2009 09:21 AM
Transfer iLok auth. from old iLok to new 003 factory iLok? lamp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-20-2007 07:05 PM
ilok auth backwards compatibile - PT7.3 auth run 7.2? Barnaby Bristol Post - Surround - Video 2 06-20-2007 09:30 AM
M-Powered ilok Auth Repo Pro Tools M-Powered (Mac) 3 01-23-2007 10:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com