Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-07-2010, 01:55 PM
Gorbies Gorbies is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 19
Default Digital Noise Issues - Clock Source Issues?

Hello,

I am running my UA LA-610 mic pre into an Apogee Rosetta which I am then connecting to my 003 Factory using the S/DIF ports. Also, I am running a Focusrite Octopre Platinum into my 003 by using the optical imports. I also have a LaCie external drive connected directly to my Mac via USB.

I have set the Clock Source in the Protools Hardware Menu to Optical but I am still getting digital noise, similar to the noise one gets if the clock source is not set correctly, only the noise I am getting is not quite as frequent.

By searching this forum, I discovered that one cannot run both Firewire ports at the same time because they create noise, which is why my LaCie is connected via USB.

Can anyone offer any insight as to why I am getting these pops and clicks?

It would be much appreciated.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
clock source and sample rate issues MartinoAl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-07-2012 01:42 AM
digital noise blast issues egyptmatta Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-24-2012 02:15 PM
MY8-AE96, Digi 192 Digital, Big Ben Clock Issues joepopp Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-17-2005 07:41 AM
Digital Clock Source kcarter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-09-2001 10:58 PM
digital noise when locking to external source gadget Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-25-2000 08:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com