Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-09-2019, 02:36 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,134
Default Upgrading from High Sierra to Mojave

Hello,

I am taunted to update to Mojave but I have this question ....

in terms of speed and snappiness, would upgrading directly to Mojave rather than installing Mojave fresh from a USB Stick cause a drop in performance whatsoever ??

Opinions are much appreciated
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.6
Pro Tools 2019.6
Logic Pro X
Reason 10.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://equipboard.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2019, 03:14 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,511
Default Re: Upgrading from High Sierra to Mojave

Taunted?

I’m on Sierra and unless 2019.5 requires a higher OS, I feel no need to move up.

If you do want to upgrade, as has been mentioned countless times on these boards, clone your drive and do a fresh install. Too many things get left behind when doing an in situ upgrade.

It’s also a good time to clean house and not reinstall stuff you never use.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2019, 03:40 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 51
Default Re: Upgrading from High Sierra to Mojave

If you're so tempted, do it on a separate drive, and leave your install working as it is.
From my findings, I find Pro Tools 2018.12 much worse on Mojave (compared to Sierra). I'm on a 5,1 mac pro 3,46 dual processor system. The thing is, i upgraded the gfx card to Radeon 560 to run Mojave, and when system gui runs pretty snappy, the PT gui lags when compared to Sierra. I wonder if anyone else experiences that. I will want to work with Sierra as long as possible. Hoping PT 2019 will still run without problems.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2019, 04:00 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,134
Default Re: Upgrading from High Sierra to Mojave

Quote:
Originally Posted by bartosz idzi View Post
If you're so tempted, do it on a separate drive, and leave your install working as it is.
From my findings, I find Pro Tools 2018.12 much worse on Mojave (compared to Sierra). I'm on a 5,1 mac pro 3,46 dual processor system. The thing is, i upgraded the gfx card to Radeon 560 to run Mojave, and when system gui runs pretty snappy, the PT gui lags when compared to Sierra. I wonder if anyone else experiences that. I will want to work with Sierra as long as possible. Hoping PT 2019 will still run without problems.
OK No upgrading for me !
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.6
Pro Tools 2019.6
Logic Pro X
Reason 10.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://equipboard.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #5  
Old 05-09-2019, 05:00 AM
digifactory digifactory is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vienna
Posts: 36
Default Re: Upgrading from High Sierra to Mojave

My machine arrived with Mojave preinstalled, so I definitely stay on Mojave and waiting for today's download-link of PT 2019.5 in my Avid account.

@bartosz idzi:
If you have weird graphic issues you might try this, depending on your display:

1. change the color-profile (preferences/display/colors) (try/error),
2. try SwitchResX https://www.madrau.com/srx_download/download.html (esp. HDPI on/off if applicable)

Regards
digifactory
__________________
Composer/Keyboarder

iMac Pro 10 Core 64 GB RAM Vega 64
Pro Tools 2019.5/Mojave 10.14.5
M-Audio Uber Mic
M-Audio CTRL49 VIP
Beyerdynamic DT 770 Pro

______________________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading Pro Tools to run with Mojave? Schlou Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 05-09-2019 07:30 PM
Pro Tools on Mojave / High Sierra Becharax Pro Tools 2018 5 04-24-2019 01:27 AM
Question: Sierra or High Sierra for PTHD 2018.3? johnnyv Pro Tools 2018 25 03-18-2018 08:30 PM
High Sierra reichman Post - Surround - Video 4 01-04-2018 01:56 PM
PT-First with high Sierra? LarsT Pro Tools | First Discussion 1 12-30-2017 12:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com