Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-09-2017, 09:10 PM
Kevn Blvk Kevn Blvk is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Los Angeles
Posts: 1
Default HD Native I/O does not show in playback engine

The HD Native I/O doesn't show up in the playback engine on some computers. But shows up in every other DAW on the computer. Has anyone else had this issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2017, 09:36 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,635
Default Re: HD Native I/O does not show in playback engine

Quote:
Originally Posted by Kevn Blvk View Post
The HD Native I/O doesn't show up in the playback engine on some computers. But shows up in every other DAW on the computer. Has anyone else had this issue?
Not enough info. What exact version of Pro Tools? If its 12.6 or newer, do you have the required Digilink license on your iLok?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2017, 05:08 PM
porkyman porkyman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: shadow hills
Posts: 19
Default Re: HD Native I/O does not show in playback engine

yes me. havent found solution.

i7 7700 16gb win 10 pt 12.8
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2017, 09:12 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,635
Default Re: HD Native I/O does not show in playback engine

What is the OMNI connected to? HDN card? HDX? HD/Native Thunderbolt? Is Windows using the OMNI as its default playback device? If so, that could be the issue. Open Control Panel>Sound>Properties and select the on-board sound card as the Windows default playback device
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2017, 10:15 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,077
Default Re: HD Native I/O does not show in playback engine

And what exact version of Pro Tools? Pro Tools standard or HD?

DigiLink interfaces require Pro Tool HD (will not work with Pro Tools standard) andafter Pro Tools HD 12.6 alo require a DigiLink license.

In cases like this where things work on soem but not other computers it is often that those other computers have the wrong license assets on the attached iLok. Go into ILM on each computer and see what exactly is on the attached iLok. Try remobign all be the iLok with the HD (and possibly DigiLink) license on it.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2017, 12:50 PM
Dan IceWood Dan IceWood is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: London, UK
Posts: 101
Default Re: HD Native I/O does not show in playback engine

as said before...

What version of PT, what OS etc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RE: HDX does not show up in playback engine. [PROBLEM SOLVED!] adrianrobison Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 02-17-2016 02:57 PM
No HD Native option in Playback Engine select ronstephens Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 07-02-2015 09:16 AM
PT Native HD10.3.2 Forgets Playback Engine ronstephens Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 11-08-2012 09:35 PM
PT 9.0.5 Native has problem with playback engine JoeM Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 12-04-2011 06:08 AM
Windows 7 64-bit PT 9.05 does not show Mbox 2 Mini as playback engine option brunorio Windows 4 09-14-2011 06:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com