Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-14-2019, 03:30 AM
Whiteroomstudio Whiteroomstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Europe
Posts: 11
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Thanks you so much for your help !
Reply With Quote
  #12  
Old 09-15-2019, 01:15 AM
tklaavo tklaavo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Finland
Posts: 32
Default Re: D command ES with PT BASIC question

There's actually six soft keys on the D-Command, where user can assign functions (on multiple pages). I have Preview, write to selection, write to end, focus strip on/off etc... accessible all the time. Very convenient!

Tuomas



Quote:
Originally Posted by reichman View Post

-soft key for Preview is buried, and if I remember correctly, "Write to selected" is not even on the same menu (wtf?)

-for tweaking plug-ins, there are more knobs on D-Command, but a lot less feedback. It's easy and fast to go through pages of plug-in parameters on Dock. Labeling is dynamic, feedback is better. iPad is more complicated, but it does A LOT. There are edit functions on the iPad that D-Command never dreamed of having.

-D-Command functions are pretty much fixed and not customizable like they are on S3/Dock.
__________________
Tuomas Klaavo
Helsingin Elokuvaδδnitys Oy
Helsinki Film Sound Ltd.
http://www.helsinkifilmsound.com
Reply With Quote
  #13  
Old 09-15-2019, 10:07 AM
Whiteroomstudio Whiteroomstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Europe
Posts: 11
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Thanks to everybody all those great infos !

Is there any way to test a D-Command just «*out of the box «* without being connected to a PT ultimate ?
When the unit is turned on only some of the switches turn on (and it is written «*offline*») meaning ... if I can’t see it in front of me and test it ... i take some risk ))anyone would have a solution (to be able to test a unit )

Thanks !!

Phil
Reply With Quote
  #14  
Old 09-15-2019, 10:27 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,108
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Tuomas is right. I may be overlooking some aspects of the D-Command in my short review.

Regarding the test, you should be able to go into "Vegas" mode which will tell you if every light and fader motor is working. I don't remember the keys to enable that mode, but it is computer-independent.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #15  
Old 09-15-2019, 12:28 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,850
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Hey, you should be able to run the Vegas tests in offline mode as it has nothing to do with Pro Tools.

Vegas mode:

https://m.youtube.com/watch?v=61d2r0ZVRxc

https://m.youtube.com/watch?v=L8vE-PdFUj8

https://m.youtube.com/watch?v=LBfKb84GKFY

To enter Vegas mode: Press UTILITY > Test > LED > Vgas (Vegas).

More info here:

https://www.manualslib.com/manual/59....html?page=143

Best of Luck
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #16  
Old 09-23-2019, 09:09 AM
Whiteroomstudio Whiteroomstudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Europe
Posts: 11
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Hi guys
my d command ES just arrived
Running perfect
Avid is doing an very good upgrade offer !
That was perfect timing to upgrade to Ultimate
Thank you all for the differents tips !
The unit has been reconized by PT in NO TIME ...
Now it is time to learn it a bit ))

Have a great day and thank you all !

P
Reply With Quote
  #17  
Old 09-23-2019, 02:34 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,850
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Glad to hear! You will love that unit
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #18  
Old 09-23-2019, 02:55 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,108
Default Re: D command ES with PT BASIC question

Yep. Enjoy! In about two days you'll wonder how you ever worked without it.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Basic, basic recording question enigami MIDI 1 06-08-2009 06:27 PM
[D-COMMAND] HELP#3 - Basic operation dsstudio ICON & C|24 1 01-30-2009 12:36 AM
Basic 8 ch D-command Cawbaby ICON & C|24 8 11-21-2008 11:24 PM
Basic HD System with One 192 I/O and the Command|8 ASPSA Pro Tools TDM Systems (Win) 35 03-11-2007 11:41 PM
Basic Pro Tools use. Really Basic question. Shizznik_McRuube 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-14-2002 11:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com