Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #5021  
Old 12-30-2005, 07:36 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: Best Desktops for PTLE

Quote:
Hi there, I'm in the process of switching from Mac to building a PC, and will be using Mbox2 PTLE 7. I've been reading all your expert advices, and I wonder if anyone has experience with just using an off-the-shelf Dell desktop for Protools...'coz i'm seeing some pretty good deals for Dell. Or is it better off to build my own with Allenstein specs? Your recommedations and advices will be greatly appreciated

Thanks!
Dells used to be problematic with PTLE prior to PTLE 7.0 but I'd take a chance at it now and get a good return policy. I'd stick with the newer models that support dual core processing though.

Allen
Reply With Quote
  #5022  
Old 12-30-2005, 07:43 AM
guentherschmidt guentherschmidt is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 45
Default Re: Best Desktops for PTLE

For what it's worth, I just got an XPS 600 with the dual core + HT processor and have been blown away by how fast the system is. ProTools sees 4 processors and I now have no issues with the large plug-ins that used to give me so much trouble (RMX, Storm Drum, Symphonic Choirs, etc.).
I'm on vacation right now but will try to get around to doing some of the "official" performance tests when I return.
Reply With Quote
  #5023  
Old 12-30-2005, 03:57 PM
who who is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: joesville, Montana, USA
Posts: 751
Default Re: Best Desktops for PTLE

Anyone see a problem with this system? (I'll be using it for audio and video)

ASUS A8N-SLI Premium Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI ATX AMD Motherboard - Retail
GIGABYTE GV-NX78T256D-ZK Geforce 7800GT 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail
AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 1GHz FSB Socket 939 Dual Core Processor Model ADA4800CDBOX - Retail
(X2)Kingston HyperX 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Unbuffered Dual Channel Kit System Memory Model KHX3200AK2/1G - Retail
SONY Black 1.44MB 3.5" Internal Floppy Drive Windows 98SE/ ME/ 2000/ XP - OEM
(X3)Western Digital Raptor WD740GD 74GB 10,000 RPM Serial ATA150 Hard Drive - OEM
Microsoft K4800019 Black PS/2 RF Wireless Ergonomics Keyboard Mouse Included - Retail
NEC Black IDE/ATAPI DVD Burner Model ND-3550A - OEM
Antec Sonata or Take 4 case
Reply With Quote
  #5024  
Old 12-31-2005, 05:16 AM
23michael 23michael is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 6
Default Re: Best Desktops for PTLE

Quote:
Anyone see a problem with this system? (I'll be using it for audio and video)

SONY Black 1.44MB 3.5" Internal Floppy Drive Windows 98SE/ ME/ 2000/ XP - OEM

The only problem is that I don't have your budget! What's going to be your video input interface? Oh, and why bother with a 1.44 drive other than getting it free? I'd get the Zip 250 internal.
Reply With Quote
  #5025  
Old 12-31-2005, 07:28 AM
who who is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: joesville, Montana, USA
Posts: 751
Default Re: Best Desktops for PTLE

Hi 23michael,

Thanks for your reply. I decided to get the floppy in the rare case that I need it. As for video I/O, I don't really need it. I get the media I work with in the form of OMF/AAF.
Reply With Quote
  #5026  
Old 12-31-2005, 11:30 AM
Huggybaby Huggybaby is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Near Atlanta, GA
Posts: 13
Default Re: Best Desktops for PTLE

Gentlemen,

Thanks for the awesome topic.

Micro Center is having 20% off until January 14. Unlike their usual mail-in BS, this is instant off, which brings an AMD Athlon 64 X2 3800+ to $312!

They are also selling a DFI Infinity nForce4 SLI Socket 939 ATX MOBO for $112 MicroCenter . They don't carry the Asus A8N-E. Are there any shortcomings to the DFI board compared to the Asus? It seems there must be because the prices are about the same, but I'm not trying to save 10 bucks and don't want any problems.
<edit> They do carry the Asus A8N SLI Deluxe version, guess I'll purchase that one.</edit>

Thanks a lot,

Huggybaby

<edit> May I also ask, which is more beneficial, a larger cache or higher clock speed? Is the 4400+ worth the premium over the 4200+?
__________________
PTLE 7.1cs6/MBox2/WindowsXP Pro/AMD Athlon64 X2 3800+/ASUS A8N32-SLI Deluxe/2x1024MB RAM/1 WD Boot 7200RPM PATA/Radeon x700PRO 256MB/DavecII Lvl 8/9
Reply With Quote
  #5027  
Old 12-31-2005, 01:17 PM
waynec waynec is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 18
Default Re: Best Desktops for PTLE

hey guys, thanks for the replies.

guentherschmidt, are u using PTLE 7? what are the specs of ur XPS600? can't wait to see the performance test. i'm thinking about the XPS400, which has dual core too, wonder if this will work well. does anyone else have experience with off-the-shelf desktops?

thanks and happy new year to everyone!
Reply With Quote
  #5028  
Old 01-02-2006, 04:51 AM
zOap zOap is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
Default Re: Best Desktops for PTLE

Is this a suitable system for Protools 6.9/7.0?
Anyone have suggestions to corrections?

# Silverstone SST-TJ05S-T E-ATX
# Silverstone ST65ZF 650W PSU
# Asus NCT-D, I7525, Socket-604,Dual-Xeon,
# Intel Pentium 4 Xeon 3.0GHz PC800 Socket
# Intel Pentium 4 Xeon 3.0GHz PC800 Socket
# Crucial DDR2 PC3200 512MB CL3 REG/ECC
# Corsair DDR2 PC3200 512MB ECC/REG
# XFX GeForce 6600LE 256MB Passive Cooling
# Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2
# Microsoft Win XP Pro SP2
__________________
----

Mac Pro 4,1 32GB RAM(10.6.8)
Euphonix MC Control, MC Mix

Pro Tools 10.2
Reply With Quote
  #5029  
Old 01-02-2006, 02:54 PM
Libby Libby is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Default Re: Best Desktops for PTLE

Has any one heard much about the Spectral 5500? Every one seems to have their own spin on Mac vs PC. But, this rack mount unit seems to be pretty well built, 1000 mem expandable to 4 , two hard drives, Pent 4, 3.0 . And dialed in to run PT smoothly...FEed back very amuch appreciated.

Sonny
Reply With Quote
  #5030  
Old 01-03-2006, 12:01 AM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 267
Default Re: Best Desktops for PTLE

hi Allen..
Im into buying some new memory for my asus k8v se deluxe motherboard and athlon 64 +3400 cpu:

Im using alot sample programs like bfd etc..and alot of soft synths..


Im going to buy pc3200 ddr dimm memory

In all I will go for 3 GB

schould I choose corsair value select or corsair xms?

what about twinMOS, kingston or crucial?

how wil I notice the difference vs the price cost..

another question.. Is overclocking compatible with running pt LE ???

thanks Allen
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools-qualified desktops outdated??? robotboy Windows 4 05-28-2013 05:02 PM
HP Desktops? whatwhat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-29-2009 09:33 AM
HP Desktops in LE?? finman29 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-06-2008 11:06 AM
Pro-Tools and RAM Drives. Laptops/Desktops - Possible? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-13-2008 09:34 PM
HP Desktops my cardboard box 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-05-2004 07:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com