Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2013, 12:39 PM
AldenWitt AldenWitt is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: USA
Posts: 7
Default Hard Crashing In Pro Tools 10

I run Windows 7, with 20gb of ram and a Sandy Bridge I5 processor.

Lately Pro Tools has been hard crashing. As in it will freeze up and require a hard reset. This occurs most often (perhaps only; not sure) while using Komplete 9, which I recently bought and installed. I'm trying to troubleshoot this, but Komplete doesn't log an error file for these crashes and Pro Tools does (of course, the Pro Tools logs are encrypted for some reason). I'm pretty astounded that Avid would ask $40 to read an encrypted error log. Surely I must be misunderstanding that support code thing.

What can I do? Any ideas? I've done the usual cleaning up of the hard drives and trashing of preferences.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2013, 01:53 PM
Niilo Nuori's Avatar
Niilo Nuori Niilo Nuori is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Redwood City, CA
Posts: 124
Default Re: Hard Crashing In Pro Tools 10

Have you checked (with, for example, Task Manager while running PT) if you run out f memory? If your memory usage shows ~4GB used, PT will crash.

Avid's business model is to sell software that should work but if it does not then they are willing to help you if you are willing to pay. This forum is the only free support PT users get.
__________________
__________________________________________________ _______________________________________
Intel i7-2600K @ 3.40GHz + GigaByte Z68X-UD3H-B3 + Noctua NH U12P SE2 + 16GB + EVGA GTX 950 SC+
Windows 10 Professional x64 + 2 x Monitors + RME 800
StudioOne + Cubase for unlimited power, usability and features (+ Pro Tools for simpler old stuff)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2013, 12:21 AM
SlicerSounds SlicerSounds is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: UK
Posts: 8
Default Re: Hard Crashing In Pro Tools 10

I too am having such a problem although I can't completely nail it down to Komplete9. Its been happening in 10.3.6 when loading and running a session originally put together in 10.3.5. But definitely a completely freeze with reboot required.

Another issue, while not a complete freeze, happened twice yesterday with Komplete9 in a PT10.3.6 session (albeit made inactive when not in use). I got a blue screen with a big message talking aobut a clock interrupt and that I should reconfigure BIOS setting

I'll keep checking back here and hopefully some folks can provide some words of wisdom re: Komplete9
__________________
Scan 3XS, Intel i7 hex core 3930K @ 4.4 GHz, Asus P9X79, 2x Samsung 840 pro SSD 240GB (system & audio), 32GB Corsair RAM, Win7 pro, Focusrite LS56, PT10 & 11
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2013, 08:25 PM
soybalm soybalm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: usa
Posts: 617
Default Re: Hard Crashing In Pro Tools 10

Heavy processor spikes can cause overheating which results in a freeze. It could be that NI Komplete and other software from them, cause a cpu spike since they have their little OS built in their plugins.
__________________
Dave Cournoyer-guitarist-project studio
Mac Mini late 2012, i7, Sierra
16GB PT10.3.10HD PT12.5.2
Apogee Mini-Me firewire.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2013, 08:56 PM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 640
Default Re: Hard Crashing In Pro Tools 10

freezing here too on playback 10.2
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2013, 03:13 AM
guatamas guatamas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 645
Default Re: Hard Crashing In Pro Tools 10

Windows only issue?????

http://duc.avid.com/showthread.php?p...82#post2061582
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is My External Hard Drive Crashing? Numi macOS 2 02-08-2011 10:19 AM
Transfuser crashing when content on 2nd hard drive remute Virtual Instruments 5 12-06-2008 02:03 PM
WD Hard Drive with 7.4 is crashing my system! leonardrock Pro Tools M-Powered (Mac) 1 01-22-2008 08:24 PM
6.9 HARD CRASHING shaun1234 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-19-2005 09:37 AM
DIGI 001 crashing hard with Waves authorization brenttrf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-28-2004 10:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com