Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2015, 02:05 PM
1418 1418 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default Pro Tools 12 crashing the instant load screen hits...

Hi all;

While I realize i'm supposed to look for resolution before posting, please note that I have :) - My issue is a bit more complex just because of the situation with my system too.

OK so, Vitals:

Intel 2.4ghz Quad-Core i7
16GB Ram
500gb Samsung Internal SSD
2TB External F/W Drive
Yosemite 10.10.4 (with latest upgrades incl. combo upgrade)

Seems simple enough, right?

Anyway, Pro Tools 12 had been running like a charm on my system until my Mac itself started to crash constantly. After much fighting with it it turned out that it was due to a bad Logic board caused by the bad GFX card they'd put on the late 2011 model Macs. So, took it to Apple, they replaced with new Logic Board/GFX, back it comes, machine runs like a dream.

Now however; Pro Tools doesn't boot. The absolute second the load screen hits it freezes. Now, in case Apple screwed something in my install I did a Time Machine restoration and i'm having the same problem, which of course worries me as it makes me think its the hardware...but it really can't be because everything is now newer than it even was before.

I deleted and re-installed PT, Repaired permissions on the drive, made sure I don't have FileVault on anywhere etc. Any pointers?

I've attached an image of what PT *DOES* get to before dying. Oh, and if this IS common, apologies - but i've tried my best to at least explain it as well as I can.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2015-07-31 at 12.22.21 PM.png (92.2 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2015, 07:18 PM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,207
Default Re: Pro Tools 12 crashing the instant load screen hits...

Have you tried trashing your preferences?

Trashing Prefs?
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2015, 07:08 PM
1418 1418 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 12 crashing the instant load screen hits...

Unfortunately that didnt fix it I appreciate the help to try that though as I wasn't aware of that app.

Any ideas for anything else I can try?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-02-2015, 07:01 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,207
Default Re: Pro Tools 12 crashing the instant load screen hits...

You might want to contact Avid support on this one. They can provide deeper debugging then we can't here on the forums.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pro tools 9 crashing on load - help please! tijroy macOS 3 03-09-2011 12:23 PM
Pro tools crashes on load screen geekindapink 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-17-2010 12:15 PM
Pro Tools 8.0.3 Won't Load. Hangs on loading screen kfoody Pro Tools M-Powered (Win) 3 01-03-2010 02:10 AM
Pro-Tools crashing when trying to load Xpand eggshellstudios Pro Tools M-Powered (Win) 3 06-26-2009 04:08 PM
Pro Tools 5.1.3 TDM crashing during load - what to do? leon777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-23-2002 12:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com