Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2016, 12:41 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Pro Tools 12 not seeing USB MIDI controller

I've got a Pro Tools HD Native system, 2016 MacBook Pro Touch Bar and an Akai MPK49. The MPK is connected to the MBP through a Thunderbolt 2 hub (USB from keyboard into Thunderbolt 2 hub then Thunderbolt 2 cable from hub into USB-C adapter into MBP). In Pro Tools settings under Midi Controllers I would usually see the keyboard but now I only see "Euphonix MIDI, Euphonix Port 1" to 4. Any ideas on how to get this thing working again?
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2016, 01:03 PM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,208
Default Re: Pro Tools 12 not seeing USB MIDI controller

Can you try it without the hub? Some devices will not work correctly through a hub.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2016, 01:06 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: Pro Tools 12 not seeing USB MIDI controller

Quote:
Originally Posted by junkgear View Post
Can you try it without the hub? Some devices will not work correctly through a hub.
Yay, another cable to buy. I'll have to get a USB to Thunderbolt 3/USB-C adapter to see.
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #4  
Old 12-24-2016, 05:44 PM
jscomposer jscomposer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: The Boogie Woogie
Posts: 419
Default Re: Pro Tools 12 not seeing USB MIDI controller

I upgraded to 10.12.1 when avid qualified it and MIDI stopped working. Narrowed it down to my interface. Luckily I never got rid of my Babyface which works perfectly. Not everyone can be as awesome as RME. So, maybe check your interface drivers.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-26-2016, 08:09 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: Pro Tools 12 not seeing USB MIDI controller

Quote:
Originally Posted by jscomposer View Post
I upgraded to 10.12.1 when avid qualified it and MIDI stopped working. Narrowed it down to my interface. Luckily I never got rid of my Babyface which works perfectly. Not everyone can be as awesome as RME. So, maybe check your interface drivers.


Avid HD Omni interface. But would the interface matter if the controller was being plugged into the computer?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Pro Tools As A MIDI Controller pavkovlr Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-14-2011 03:24 PM
Using Pro Tools without a midi controller? Simrin MIDI 4 12-21-2008 01:22 PM
Using MIDI Controller with Pro Tools. Need Help Jfarbs525 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-15-2008 09:44 AM
Midi Controller and Pro-tools Clippyclipp125 Pro Tools M-Powered (Win) 0 11-16-2005 10:54 AM
Using MIDI Controller w/ Pro Tools? strizzack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-25-2005 12:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com