Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-14-2016, 05:41 PM
magnoman magnoman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Default HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Thinking of pulling the trigger on PTHD Native but undecided on to get the PCIe card for my Macpro tower or Native Thunderbolt Box . Would be nice if I could use the Native TB Box on my laptop and Macpro

Has anyone tried the Native thunderbolt Box using a Thunderbolt - FW800 adaptor ?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2016, 01:09 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Hmmm. I just got the HD Native TB but I don't have a TB to FireWire adaptor. I do have a FireWire to thunderbolt 2 adaptor, though that's not what you asked about. Do you need a TB to FireWire adaptor because you've run out of ports or?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2016, 05:19 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,328
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Quote:
Originally Posted by Focuret View Post
Hmmm. I just got the HD Native TB but I don't have a TB to FireWire adaptor. I do have a FireWire to thunderbolt 2 adaptor, though that's not what you asked about. Do you need a TB to FireWire adaptor because you've run out of ports or?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mac Pro cheese grate towers doesn't have Thunderbolt
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 12-15-2016, 06:54 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Ah, got ya. Yea, that's a doozy because I've only ever seen FireWire to thunderbolt but not the other way around. You can go with the Omni with the PCI card bundle then just buy this for when you're mobile https://reverb.com/item/3131223-avid...Dmvw_wcB&pla=1


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2016, 06:57 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Or get an external PCI chassis and stick it in there when you're mobile then stick it in the mac pro when you return, lol. Major pain but would save $700. Actually, no, the chassis are a few hundred by themselves. Probably better to just spend a few hundred more for the real box.

This one is $650 but I'm not sure if you'd need to get a DigiLink license. http://m.ebay.com/itm/Avid-HD-Native...257Ciid%253A10


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #6  
Old 12-15-2016, 08:04 AM
magnoman magnoman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Thanks for responses ,

Where I work in one PT room running a 003 using FW800 - TB adaptor a Trashcan Mac doing Audio Post 5.1 with very large bussing template and Hi res video with out a glitch so was thinking the TB adaptor on a Native card would give just as good performance or better .
Reply With Quote
  #7  
Old 12-15-2016, 08:26 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Quote:
Originally Posted by magnoman View Post
Thanks for responses ,

Where I work in one PT room running a 003 using FW800 - TB adaptor a Trashcan Mac doing Audio Post 5.1 with very large bussing template and Hi res video with out a glitch so was thinking the TB adaptor on a Native card would give just as good performance or better .
The FireWire to TB cable means the TB end is going into the trashcan Mac, yea? But you need a TB to FireWire cable that has a FireWire end going into the Mac Pro tower?
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #8  
Old 12-15-2016, 11:50 AM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,038
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Quote:
Originally Posted by Focuret View Post
The FireWire to TB cable means the TB end is going into the trashcan Mac, yea? But you need a TB to FireWire cable that has a FireWire end going into the Mac Pro tower?
This won't work. You can get FireWire from a Thunderbolt connection but can't connect Thunderbolt devices to FireWire.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-15-2016, 11:52 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: HD Native TB Box w/ fW800 adaptor ?

Quote:
Originally Posted by tom_lowe View Post
This won't work. You can get FireWire from a Thunderbolt connection but can't connect Thunderbolt devices to FireWire.
Exactly. That's why I suggest getting an HD Native box.
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FW800 Expresscard adaptor OK? Steve Marcotte macOS 2 09-03-2011 01:02 PM
PCI-e Adaptor? Has anyone tried one? GoogleBerrY Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-01-2010 07:34 PM
FW800 port —> FW800 Drive —> Out FW400 port on Drive —> Pro Tools LE FireWire maharzan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-03-2009 09:37 AM
VST to RTAS Adaptor vs. ReWire to RTAS Adaptor TriAxis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-22-2004 11:28 PM
Firewire-PCI adaptor johnlaraway Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-16-2000 09:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com