Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-03-2016, 11:40 PM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 236
Default Layouts

Big fun buttons to switch layouts. Kind of reminiscent of the D-Control once the layouts are programmed.

Anybody using the big buttons to enable/disable groups? Just curious.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2018.10, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.13.6, HD Native, HD OMNI, HD I/O, 2 Artist Mix, EUCON 18.3, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, 2 1176s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.4 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 12.8.2, RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2016, 01:20 AM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,596
Default Re: Layouts

Correct me if I'm wrong, the only difference is that all tracks need to be visible for the layouts to work correctly? With ICON controllers, you can have faders for tracks that are hidden in the edit/mix window. Aside from that, I love the functionality of it! It helps a ton for big mixes and for ADR workflows.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2016, 11:06 AM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 236
Default Re: Layouts

Quote:
Originally Posted by Peter Baird View Post

Anybody using the big buttons to enable/disable groups? Just curious.

Peter
Found it. Page 30 of the Big Buttons. Sheesh what a timesaver.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2018.10, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.13.6, HD Native, HD OMNI, HD I/O, 2 Artist Mix, EUCON 18.3, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, 2 1176s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.4 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 12.8.2, RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2016, 02:20 PM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 236
Default Re: Layouts

Quote:
Originally Posted by Ryan Young View Post
Correct me if I'm wrong, the only difference is that all tracks need to be visible for the layouts to work correctly? With ICON controllers, you can have faders for tracks that are hidden in the edit/mix window. Aside from that, I love the functionality of it! It helps a ton for big mixes and for ADR workflows.
Haven't checked that yet.

I did say it was reminiscent of the D-Control, not a direct replacement. I think the big difference is in how long it takes to program layouts. Once you got used to the way ICON logic worked, creating and editing Custom Fader Layouts was pretty fast. Divide the console back into 16/16, highlight a channel, make changes, put the console back into 32, resume work. With EUCON, ehh, not so much. Have to shift applications, mouse around a bunch, and any faders you want to be dead you have to specify. I have found myself using a layout that I should have modified simply because I couldn't be bothered to open EUCON and go through the motions. Still way better than it was, though.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2018.10, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.13.6, HD Native, HD OMNI, HD I/O, 2 Artist Mix, EUCON 18.3, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, 2 1176s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.4 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 12.8.2, RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #5  
Old 07-05-2016, 02:04 AM
fork-media fork-media is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: sai kung
Posts: 426
Default Re: Layouts

great point pete..

would a macro help you? ie adding steps?

could you set your view /hide tracks via a marker?

then add step and recall layout?

I found that my templates needed to evolve. actually what I am doing is evolving them to my needs by the use of load..

since we cant load layouts into a project - I flipped it the other way- ie I have a project that I can update - markers layouts - I then load older projects ( I am working on a TV series ) that need to be fixed into a copy of this "evolving" template...

I dont load markers since I have modified them from when the series first started.... the load doesnt take long luckily and I tend to use link to source to save time and disk space, ( I duplicate the "evolving template" to the "source/old project folder first )
__________________
i7 quad mac mini - 10.8.5 - 2x 1 TB SSD Focusrite Saffire PRO 40
protools 10.39 ( also 11? ) CPTK/ HD - Digital Performer 7.2 -Avid MC Mix
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Layouts beyond modules brdst Pro Tools | S6 4 09-23-2015 11:27 PM
S6 V1.2 Layouts features bucha Pro Tools | S6 3 07-06-2014 04:19 AM
Layouts Reckless Erik Artist Series 6 09-17-2013 07:21 AM
Layouts In Flux Dsturzy VENUE Live Sound Systems 0 03-16-2013 07:27 PM
using Layouts from project on another? fork-media Artist Series 2 07-13-2012 04:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com