Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-05-2008, 03:49 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,380
Default files from Mac to PC get duplicated with ._

Hi,

This has been bugging me for ages, but i just lived with it, but every time i copy files on to a hard drive on my mac then view them on PC all the files get duplicated with ._ in front of them and these extra files are just dead files with no actual data.

anyone know the answer? i'm guessing it might be a fat 332 thing! but not sure!

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2008, 06:40 PM
aux aux is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 425
Default Re: files from Mac to PC get duplicated with ._

Any file on a Mac that starts with a dot, is a hidden file. For instance a file that stores the way the files are organized in 'icon view' is called '.DS_Store'. And there are many more. On a Mac they are hidden because of the dot in front, Windows doesn't identify it is as hidden files.
__________________
Aux

MassiveMusic

SOS article
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2008, 05:57 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Metropolis
Posts: 2,370
Default Re: files from Mac to PC get duplicated with ._

They are not duplicates but they do not contain any audio data. Instead Mac OS uses them to store some useful but generally non-vital information about their mates. If you stay on PC they serve no purpose whatsoever. I always delete them when they show up on my PC's drives (network transfers from Mac to PC always put them there), but they are harmless, potentially useful to Mac, and it is probably best to leave them alone on a Mac drive.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I UNlink a duplicated midi track from it's source? brandobean MIDI 3 07-26-2016 11:02 PM
Duplicated Clip is Missing Half a Beat completeidiot23 Pro Tools 10 1 08-05-2012 06:46 PM
duplicated tracks problem GabriMix Pro Tools Software (Win) 2 06-08-2011 11:57 AM
Changing the chord/notes in a duplicated loop ronaldjose MIDI 3 04-17-2009 05:26 PM
Duplicated a Selected Track Riad Tips & Tricks 3 02-13-2005 03:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com