Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2013, 05:37 AM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Audio playback problems

Hi,

I've recently started to transition over from Pro Tools 10 to 11 now that all of my VI's have AAX64 support. I have found that PT11 has no audio playback, when I load an instrument or open a previous PT10 session all loads as it should and I get feedback from the channel meters, yet no sound. If I close PT11 and open the same project in 10 I have full playback. I also have a similar problem with my MIDI Keyboard (Studiologic Numa Nero), in that when I open PT11 the keyboard seems to make no connection, yet in 10 it works perfectly.

I am running an Mbox 3 Pro (All drivers up to date), PT 11.0.2 and PT 10.3.6 on a windows 7 pro machine. I have made sure the routing in Pro Tools is as it should be, have made all the recommended optimizations but I am a bit stuck now.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2013, 09:30 AM
SpinningDisk's Avatar
SpinningDisk SpinningDisk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: USA
Posts: 1,474
Default Re: Audio playback problems

Have you checked in setup to make sure your interface is there and selected?
Also, have you downloaded both drivers for ten and eleven?

Disk


Sent from my iPhone using Tapatalk.
__________________
PT 11, PT LE 6.0, DIGI 001, DIGI 003, 27" Late 2012 Intel iMac, Blue and White G3, Reason 7, Celemony, Waves, A.I.R., Softube, XLN Audio, IKmultimedia, Massey
Alesis Masterlink, Alesis Adat LX20,
, Yamaha Motif ES8, Sure SM58, Sure KSM27, Byerdynamic MC 834 N, Event Project Studio 6, Pod Line 6, Focusrite Trakmaster Pro DI, Glyph Drives, Lexicon,
Fender Strats, Ibanez Acoustic, Ibanez Bass, Ibanez Electric.

http://www.johnackermusic.com/
protools@verizon.net

Live and Let Live
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2013, 11:09 AM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Re: Audio playback problems

Quote:
Originally Posted by SpinningDisk View Post
Have you checked in setup to make sure your interface is there and selected?
Also, have you downloaded both drivers for ten and eleven?

Disk


Sent from my iPhone using Tapatalk.
Ah, sorry, should of mentioned that. Yeah, the interface is showing and selected (its the only audio device I have installed) and Yes I have downloaded both drivers but I may go back and check this again.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2013, 11:34 AM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Re: Audio playback problems

Also my Keyboard shows up and is selected in the MIDI devices list in PT11, yet is unresponsive. I have had both the audio and MIDI working previously
Reply With Quote
  #5  
Old 11-24-2013, 05:53 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,153
Default Re: Audio playback problems

Look and see if the track outputs are showing in dark grey and italics(indicating non-working outputs). Also, make sure Input Only monitoring is not selected(Alt-K toggles this feature and it shows as ON by a green square to the right of the transport along the top of the EDIT window).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 11-25-2013, 12:49 AM
mhmh mhmh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 515
Default Re: Audio playback problems

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Look and see if the track outputs are showing in dark grey and italics(indicating non-working outputs).
Same applies to the I/O Setup, that's what happens to me all the time. Check the bus-tab of the I/O Setup for italics on the right side.
__________________
Mac Pro 2,4 GHz 12-Core Intel Xeon (Westmere) 32 GB RAM, OSX 10.10.5, HD I/O 16x16 analog, HD I/O 16x16 digital, 192, PT HDX2, PT HD 12.6.0

http://www.pelhamundhaas.de/index2.html
http://www.pelhamundhaas.de/vita.html
www.3-p.de
www.imglashaus.de
Reply With Quote
  #7  
Old 11-26-2013, 03:51 AM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Re: Audio playback problems

Thanks for your replies, I had already checked to make sure that all of my I/O were active, which they were. Admitedly, my MIDI keyboard problem was sorted with the MIDI Thru option. I found a strange solution for my lack of audio, I tried changing the H/W buffer from 256 to 1024 and then back to 256 this made the audio playback work, but I have to do this every time I open PT11.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-26-2013, 05:02 AM
guatamas guatamas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 645
Default Re: Audio playback problems

Quote:
Originally Posted by benherron.rrr View Post
Thanks for your replies, I had already checked to make sure that all of my I/O were active, which they were. Admitedly, my MIDI keyboard problem was sorted with the MIDI Thru option. I found a strange solution for my lack of audio, I tried changing the H/W buffer from 256 to 1024 and then back to 256 this made the audio playback work, but I have to do this every time I open PT11.

Disable your mbox as the default playback device (control panel/hardware and sound/sound) when you want to use PT 11. At the moment this is an issue for us mbox pro users on windows along with the other issue of not being able to select different sample rates or getting a "unsupported sample rate" error message when creating a new session or opening a previously created one
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Playback Problems...Please Help!!! cedz636 macOS 15 09-09-2013 03:31 PM
Audio Playback Problems - Various CPG Pro Tools SE and Essential (Win) 0 11-08-2011 04:20 AM
Problems getting audio playback other than PT sgmarshall 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-06-2006 09:18 AM
hd2 logic pro 7.1 audio playback problems quincygriffin Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-06-2006 12:27 PM
AUDIO PLAYBACK PROBLEMS 139318 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-12-2000 12:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com