Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2010, 02:05 PM
word_play word_play is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
Default Uninterrupted Power Supplies

Hey guys,

I recently upgraded/built a new computer and I just realized the UPS from APC that I have probably isn't enough. It is only fit to stand in for 350W. My current set up has a 600w PSU in it powering an Intel i5 running dual lcds, one 23inch, one 19inch. Question is, would the below UPS be able to handle my current load? It is rated at 780w, is there anything else I am missing? From my end, it looks like it would do the trick. Also, anything else you guys might recommend other than APC, there all Ive ever used, I am open to suggestion. Thanks.


http://www.canadacomputers.com/index...41&cid=PWP.101
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2010, 06:47 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

I've always been happy with APC.
No way to tell without measuring, but your computer is probably drawing a lot less than 600W, the high power reqirements are mostly for people using high end and dual graphics.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2010, 12:10 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

My system is all running from an APC 800VA(now replaced with the 900VA) and its probably the best $129 I ever spent. It runs everything EXCEPT the speakers. If I had it to do over, I would go for the 1000 model($169) just for some extra run time. In any case, I am never far from my PT system while its running, so I have never actually timed it, but it has allowed me to finish a bounce, save and close everything down in a leisurely fashion(and it saved my butt in front of a paying client). The batteries will need replacing about every 2 years(ebay has been cheaper than direct). You will never regret having one, or having a bigger one. Can't say the same for having none, or one that is too small
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2010, 04:35 AM
word_play word_play is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

thanks for the replies..

so I guess this one should be ok for my needs?

http://www.canadacomputers.com/index...61&cid=PWP.101

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2010, 09:15 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

I was thinking this one
http://www.bestbuy.com/site/APC+-+13...&skuId=9307797
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2010, 10:44 AM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

They are well worth it and will filter your power as well, you will get more run time will the bigger one albee listed.
You won't want to install the software with PT
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2010, 11:27 AM
hotstuff hotstuff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Portugal
Posts: 153
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

Hi,

Do you guys also hookup your 003/003r to the ups?
What about preamp´s, is it also ok?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2010, 11:46 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,140
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

Most importantly, and this goes out to everyone... get one.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 03-14-2010, 11:46 AM
Petander Petander is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Finland
Posts: 297
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

Quote:
Originally Posted by hotstuff View Post
Hi,

Do you guys also hookup your 003/003r to the ups?
What about preamp´s, is it also ok?
I´d like to UPS everything... but yes, interfaces at least. Anything a bit more expensive or important. External drives of course. And you may want your video monitor UPS:ed too so you have time to log off...

I live in the woods and the power is very bad, half a second cuts, low voltage etc etc. UPS gives a longer life to everything, especially digital.
__________________
--------------------------------------------------------------------

- i7 520 @ 3.6 GHz / P6T / XP32 / PTLE 8.01 . PT9 on Snow .
- PTLE8 on a macbook.

- And a bunch of miscellaneous obsolete hardware from the past. Like Mix ++++ 64 i/o with Control/24


I`m In The Band: www.ozofficial.com
My guitars are in tune : http://www.truetemperament.com/site/index.php
Reply With Quote
  #10  
Old 03-14-2010, 12:37 PM
hotstuff hotstuff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Portugal
Posts: 153
Default Re: Uninterrupted Power Supplies

I do have my pc and monitor connected to a ups and it has saved my ass a few times, I just never conected my 003r to it cause I thought it didn´t have enough power.
Its 800va, I guess it could handle it.

Hotstuff
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redundant Power Supplies Kenmillerjr VENUE Live Sound Systems 3 12-19-2011 12:25 PM
Would this UPS (Uninterrupted Power Supply) protect and power my gear? D_Japan macOS 4 07-24-2011 04:23 PM
What should be hooked up to UPS (Uninterrupted Power Supply) word_play 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-27-2010 04:15 PM
Redundant Power Supplies craig-tx VENUE Live Sound Systems 12 03-30-2009 07:15 AM
Power Supplies toadiesXJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-18-2002 07:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com