Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-15-2016, 11:55 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

I decided to go with my original Lenovo P50 laptop.

I found a screaming deal on it and liked the form fact better than the Sager laptops, which also had some mixed reviews online.

For under $1,500, with free shipping; I got the i7-6820HQ CPU, 256GB SSD, 16GB of RAM, and the NVidia Quadro M2000M 4GB, with the touch screen, which I didn't really care about but I guess is neat anyway. But it has 4 USB 3.0 ports and a Thunderbolt 3 port. All of these option priced out on the Lenovo website to almost $2,000.

The Sagers that I was looking at were back ordered until the end of the month, and I didn't like their multi colored back lit keyboard. This Lenovo has just a white back light, which I prefer.

Should be here Monday.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #22  
Old 09-15-2016, 03:39 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,363
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Let us know how it goes as I'm sure others would be curious about a Windows laptop and Pro Tools.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #23  
Old 09-15-2016, 05:07 PM
Jazzbass56 Jazzbass56 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: LA
Posts: 427
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
I decided to go with my original Lenovo P50 laptop.



I found a screaming deal on it and liked the form fact better than the Sager laptops, which also had some mixed reviews online.



For under $1,500, with free shipping; I got the i7-6820HQ CPU, 256GB SSD, 16GB of RAM, and the NVidia Quadro M2000M 4GB, with the touch screen, which I didn't really care about but I guess is neat anyway. But it has 4 USB 3.0 ports and a Thunderbolt 3 port. All of these option priced out on the Lenovo website to almost $2,000.



The Sagers that I was looking at were back ordered until the end of the month, and I didn't like their multi colored back lit keyboard. This Lenovo has just a white back light, which I prefer.



Should be here Monday.


Yes,I'd like to hear how it turns out as well
I've been a Mac guy since the old apple ii
But last year I built a X99 Win 10 Pro workstation and it's a beast
I mean the specs of that laptop at that price is amazing
Considering your options on a Mac
__________________
Intel Intel Core i7-5930K 3.5 GHz Processor
ASUS X99-PRO/USB 3.1 Motherboard,64 GB crucial DDR4 ram
Thunderbolt EX 2
Windows 10 Pro
................................
2013 MacBook Pro Retina i7 Quad-core, 16gb ram.
Mac OSX 10.11.6
...........
Mac Pro (Late 2013)
2.7 GHz 12-Core Intel Xeon E5
Memory 128 GB 1866 MHZ DDR3
Graphics AMD FirePro D700 6144 MB

PT Ultimate 2019.12 on Mac
PT Ultimate 2019.12 on Windows
Logic Pro X 10.4.6
Nuendo 10.2
...........
(2) Apollo X8 Thunderbolt
Reply With Quote
  #24  
Old 09-15-2016, 05:58 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
I decided to go with my original Lenovo P50 laptop.

I found a screaming deal on it and liked the form fact better than the Sager laptops, which also had some mixed reviews online.

For under $1,500, with free shipping; I got the i7-6820HQ CPU, 256GB SSD, 16GB of RAM, and the NVidia Quadro M2000M 4GB, with the touch screen, which I didn't really care about but I guess is neat anyway. But it has 4 USB 3.0 ports and a Thunderbolt 3 port. All of these option priced out on the Lenovo website to almost $2,000.

The Sagers that I was looking at were back ordered until the end of the month, and I didn't like their multi colored back lit keyboard. This Lenovo has just a white back light, which I prefer.

Should be here Monday.
The first thing I would check is the bios. Many mobile chipsets you cannot disable speed stepping and C states that can be a problem. I would also recommend downloading the system drivers and wipe the drive and do a clean install of windows. Windows 10, you can actually just boot into the special boot options and have it do a clean Win 10 install. I say this because there are going to be drivers installed that is going to kill your dpc latency. Be sure to test with LatencyMon.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #25  
Old 09-15-2016, 05:59 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,890
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by Jazzbass56 View Post
Yes,I'd like to hear how it turns out as well
I've been a Mac guy since the old apple ii
But last year I built a X99 Win 10 Pro workstation and it's a beast
I mean the specs of that laptop at that price is amazing
Considering your options on a Mac
I have a Dell xps 15 9550. It's a very fast laptop with TB3 and USB 3. Touchscreen 4k and it's very small. I have run 5.1 2 hour sessions on it with 150 tracks, avid hd native thunderbolt. Very nice system.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #26  
Old 09-15-2016, 06:05 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by Brandonx1 View Post
I have a Dell xps 15 9550. It's a very fast laptop with TB3 and USB 3. Touchscreen 4k and it's very small. I have run 5.1 2 hour sessions on it with 150 tracks, avid hd native thunderbolt. Very nice system.
Gladded you piped in. I am looking around for another laptop for work purposes (need it more compact) but having it PT capable is nice. I knew you had got a Dell, but could not remember the model.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #27  
Old 09-16-2016, 06:08 AM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,207
Default Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by Brandonx1 View Post
I have a Dell xps 15 9550. It's a very fast laptop with TB3 and USB 3. Touchscreen 4k and it's very small. I have run 5.1 2 hour sessions on it with 150 tracks, avid hd native thunderbolt. Very nice system.


Fwiw I just found out about their precision 7510 laptops. Found a refurb one on eBay with an i7-6920hq processor, 16GB of RAM, 512GB NVMe ssd, tb3, and USB 3.0. For less than $1200. Should give my 12-core Mac Pro a run for the money. I've been wanting something portable. But didn't want to give up too much power. Hope this fits the bill.
__________________
Dell T5810. Harrison Mixbus 32C. Haven't used PT since 2015 and never been happier.

Last edited by CME; 09-17-2016 at 04:47 AM.
Reply With Quote
  #28  
Old 09-16-2016, 08:54 PM
groundcontrol's Avatar
groundcontrol groundcontrol is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Montreal, Canada
Posts: 961
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Please report on the performance comparison with your MP.
__________________
Can you please send yourself over fiber to go spam some other forum?

Darryl Ramm
Reply With Quote
  #29  
Old 09-17-2016, 04:43 AM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,207
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Will do. It's been a while since I set up windows for audio. So it might take a bit to get it running its best. And I may try hackintoshing it. I've done that a time or two. I'll def report back. Fwiw my MP scored just under 18k multi thread in GB4. Around 2500 single thread. The scores I've seen for the i7-6920hq are around 4000 and 14000. So it should be interesting.
__________________
Dell T5810. Harrison Mixbus 32C. Haven't used PT since 2015 and never been happier.
Reply With Quote
  #30  
Old 09-17-2016, 11:35 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

I just got a tracking update. My laptop is in Tulsa, on the Truck for delivery...on Monday. I tried to get them to let me pick it up at the FedEx depot but it's a no go. Have to wait until Monday.

It'll take me a few weeks to get it all set up and tested, especially since I have to finish a symphony mix next week. Going to be hard to force myself to sit down and get some real work done rather than playing with my new computer.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools Express and Windows 8 - laptop freeze mollymoo Windows 2 11-13-2013 06:43 AM
who use with no problem protools 8 windows 7 -64bit on a laptop? markolone Pro Tools M-Powered (Win) 0 04-02-2011 01:49 PM
who use protools 8.0.4 on laptop with windows seven 64bit markolone Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-15-2010 01:27 PM
line out micro to line in of laptop? rqstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-19-2010 01:21 PM
What should I do next? Protools 7 LE with new Laptop and Windows 7 astonmartini 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-27-2010 10:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com