Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-10-2016, 11:59 AM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,207
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Understood. Just making sure.
__________________
Dell T5810. Harrison Mixbus 32C. Haven't used PT since 2015 and never been happier.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-12-2016, 10:41 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

I'm about 73% of the way to a MacBook Pro.

It's either a brand new current spec Lenovo P50, or a refurbished 4 year old MacBook Pro. I'm going to pull the trigger today.

You guys better be right about this.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #13  
Old 09-12-2016, 11:56 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
I'm about 73% of the way to a MacBook Pro.

It's either a brand new current spec Lenovo P50, or a refurbished 4 year old MacBook Pro. I'm going to pull the trigger today.

You guys better be right about this.
Did you look at the Sagers I mentioned?
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #14  
Old 09-12-2016, 02:22 PM
ValkRider ValkRider is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Vermont
Posts: 213
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Did you look at the Sagers I mentioned?
I went to their web site and reviewed their laptops.
They have very nice specs and the prices aren't bad.
I would call them and discuss my wants and needs with them if I was in the market for a laptop. Glad you brought them to my attention.
__________________
"So it goes", Kilgore Trout
Reply With Quote
  #15  
Old 09-12-2016, 03:11 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Did you look at the Sagers I mentioned?
Looking at them now. I'm liking the NP7256. Not a fan of the multi colored back lite keyboards on their other models.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #16  
Old 09-12-2016, 09:04 PM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,555
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
The Rogs (Republic of Gamers) have been good in my experience, but terrible for a customer I have. The biggest issue is newer laptops no longer let you handle power saving features such as Speedstepping, and this can cause problems with PT. This has a LOT to do with most everybody going to mobile chipsets in laptops. Check out Sager. They offer full on 6700/6700k CPU laptops without mobile (HQ) chipsets. I know Kris75 has said they kicked butt in his experience. That is likely my next choice for my mobile rig. They will smoke any MBP on the market and completely customizable. They will also hold 2 hard drives, 1 M.2 for the OS and 1 2.5" drive and have gobs of options.
I bought one of the Sagers for a high end client that absolutely refuses to go Mac. We got a 5790k with a 980 video card, 32 gigs of ram, and a 4k(UHD) monitor.

This thing absolutely slays. When I get another laptop, I will be going with the Sagers as you can basically get desktop components with the z170 chipsets and a killer graphics card. You pay the price for them, but for a portable workstation, they are amazing.
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #17  
Old 09-12-2016, 11:02 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Which specific model did your client get?

What is the build quality like?
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #18  
Old 09-12-2016, 11:32 PM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,555
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

They don't make that model anymore, but this is the equivalent to what we bought.

NP9152-S NOTEBOOK

You can now get 64 GB of ram in this bad boy! So crazy for a laptop.

The build quality was comparable to my Lenovo. It's not as robust as a Macbook, but it has worked flawlessly since the day it arrived. It was built as portable video editing computer, but he also needed PT on it.

I would contact them to find out about PT compatibility, but just looking at the specs, everything looks good. Ask them about the bios features.

I will be working with the client tomorrow evening so I will check the bios on his machine.
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #19  
Old 09-13-2016, 04:59 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,737
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

What do you think about the NP7256?
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #20  
Old 09-15-2016, 10:45 AM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,555
Default Re: Current top of the line Windows Laptop for Protools

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
What do you think about the NP7256?
I am always a bit hesitant to buy a laptop with a mobile CPU for the same reasons that Steve said earlier. The bios is very limited and can cause problems.
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools Express and Windows 8 - laptop freeze mollymoo Windows 2 11-13-2013 06:43 AM
who use with no problem protools 8 windows 7 -64bit on a laptop? markolone Pro Tools M-Powered (Win) 0 04-02-2011 01:49 PM
who use protools 8.0.4 on laptop with windows seven 64bit markolone Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-15-2010 01:27 PM
line out micro to line in of laptop? rqstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-19-2010 01:21 PM
What should I do next? Protools 7 LE with new Laptop and Windows 7 astonmartini 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-27-2010 10:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com