Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-06-2010, 06:51 AM
jeremiah0812 jeremiah0812 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Westchester,il
Posts: 3
Default Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

I was going to buy the Fast Track - Record Guitar and Vocals on Your Computer
I wanted to know if there is a difference between the Pro Tools LE M-Powered software and Pro Tools® M-Powered™ Essential.. Please advise
__________________
Jeremiah Fleming
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2010, 07:07 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

Quote:
Originally Posted by jeremiah0812 View Post
I wanted to know if there is a difference between the Pro Tools LE M-Powered software and Pro Tools® M-Powered™ Essential.. Please advise
Most definitely.

PTMP Essential has some extreme limitations:
  • only 16 tracks, mono or stereo
  • only 8 virtual instrument tracks
  • only 8 MIDI tracks
  • limited plugins included
  • only includes Sans-Amp for guitar processing/modelling
  • no separate MIDI editor
  • no score editor
  • Limited automation capabilities
  • can not be expanded until you upgrade to the full version M-Powered

PTMP Essential is a good way to get your feet wet using Pro Tools, and it's great that it comes bundled, but it will probably leave you wanting more.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2010, 10:54 AM
jeremiah0812 jeremiah0812 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Westchester,il
Posts: 3
Default Re: Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

How will I upgrade when I am ready?
__________________
Jeremiah Fleming
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2010, 11:03 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

You would have to purchase the full version of Pro Tools MPowered. After that, you could purchase whatever expansions and toolkits that MPowered supports.

Be aware that MPowered does not support the DVToolkit nor the Complete Production Toolkit, so you will ultimately not be able to upgrade to the features provided by those toolkits as you would if you were using Pro Tools LE.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2010, 10:06 AM
khushalbhadra khushalbhadra is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: India
Posts: 37
Default Re: Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

Will the M Audio Fast Track work with Pro Tools LE 8?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2010, 10:10 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered?

M-Audio hardware works with PT M-Powered not PTLE.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Pro Tools M-Powered Essential 8 parsekguitars Pro Tools SE and Essential (Win) 1 03-18-2013 06:37 PM
Pro Tools M-Powered Essential trying to add mp3 track please help! eddiebrumley Pro Tools M-Powered (Win) 0 07-16-2011 01:23 PM
Pro Tools M-Powered Essential crash toraudonn Pro Tools SE and Essential (Win) 2 05-24-2011 05:32 PM
Pro Tools M-Powered essential 8 kenrod Pro Tools SE and Essential (Win) 6 11-20-2010 11:29 PM
Help with Pro tools m-powered essential 8 halifaxer12 Pro Tools SE and Essential (Win) 1 07-31-2010 05:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com