Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2011, 02:41 PM
DJElBee DJElBee is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default Command 8 Faders just stopped

My Command 8 that I just purchased new in Jan 2011 the faders just stopped working the Command 8 just says it's offline all of the controls on the unit continue to work with the exception of the powered faders. Sam Ash says it only comes with a 90 day warranty from them but I have a year from Digideisn/Avid I cannot reach anyone at Avid without purchasing a support ticket for $50 which I don't need to do since it's not a Pro Tools problem. This is terribly aggravating since I own so many digi/avid products I see no need to have to purchase something to tell me how to get something fixed I have updated all of the firmware so I know thats not the problem . Any help would be GREATLY APPRECIATED !!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2011, 09:06 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Command 8 Faders just stopped

I'd try reseating the fader moder power header to see if they come back
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2011, 09:41 PM
browniespeaks browniespeaks is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 778
Default Re: Command 8 Faders just stopped

have you ran threw the trouble shooting?

If you on PC putting it into standalone mode and running MIDIOX on the pc will let you see if the faders buttons and rotery encoders are sending and receiving midi. If they are receiving when you send a control value the fader will move.

If that works it actually could be a pro tools problem. as always run threw the delete preffs... blah blah blah basically do what it says in the "HELP US HELP YOU!" sticky thread for general pro tools troubleshooting.

Hope that gets you in the right direction. I can't say I have ever had any trouble getting ahold of somone at Avid. After you do the basic troubleshooting if your still having problems give them a call and talk to the person who asks you for your ticket. They may have some good advice on how to proceed. DTS may chime in on your thread but you should prob go ahead and so some TS on your end.
__________________
Clifford Brown III
Brown Audio Solutions & Services
www.brownaudio.com
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2011, 07:52 AM
Picture Start Picture Start is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: featureland
Posts: 213
Default

Have you tried the fader mute button?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2011, 10:14 AM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,807
Default Re: Command 8 Faders just stopped

Quote:
Originally Posted by DJElBee View Post
This is terribly aggravating since I own so many digi/avid products I see no need to have to purchase something to tell me how to get something fixed I have updated all of the firmware so I know thats not the problem . Any help would be GREATLY APPRECIATED !!!!
Instead of getting mad, why don't you help yourself by telling us what have tried so that we can help you. Reading this, I don't know what steps you took.

When mine suddenly goes "offline", I sometimes find that I simply have to open the Peripherals window and get to the Midi page, then close it again. It seems to lose communication. Or, as Craig mentioned, power cycle. Or, re-seat the USB. I find USB can lose communication with ANY device. And as Picture Start below mentioned, you may have inadvertently hit the "fader mute", though, it seems not the case as you say your screen does say "offline".

I'll give you a discount, send $25 to........
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2011, 10:48 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,538
Default Re: Command 8 Faders just stopped

You posted about this back in July of this year - another DUC member indicated we needed more info then, and the case still applies here.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=303903

Please see the Help Us Help You thread for details about what we need to know to assist you.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 09-30-2011, 11:03 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,538
Default Re: Command 8 Faders just stopped

We got your 'reported post' email and wanted to let you know that you can call tech support for a repair at 650.731.6100 and choose option '3' for repairs - the call is free. You do not need an ASC if you're definitely experiencing a hardware failure. There is only a charge if troubleshooting or diagnosis is needed.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
D-Command stopped recording - help please? banana boy ICON & C|24 12 11-17-2010 10:00 PM
Digi 002 faders stopped working...NEED HELP menstrumentals 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-05-2010 01:06 PM
Faders Motors have stopped please help ZULUBEAR ICON & C|24 4 03-23-2007 07:43 AM
Control24 Faders stopped working eclose ICON & C|24 1 03-21-2006 04:10 AM
Command - period.... stopped working! huh? imi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-26-2001 05:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com