Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-04-2015, 11:54 AM
7Seas's Avatar
7Seas 7Seas is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Portugal
Posts: 63
Default Pro Tools HD registration

Hi.

I am new here, but my studio owns PT since 2010. Only very recently have I started personally using PT in a serious way and found it better that my day to day DAW (Logic X).

I am now committed to PT and am going to upgrade to 12 HD from 10 HD.

However, I bought the HD license from a studio owner, only the SW. The license was transferred to my iLok in 18 Jan 2012.

The other day I went to Avid to register my PT online, and was unable to as I do not have the 'system ID' that it asks for.

I am going to buy the upgrade from Thomann music store as it is cheaper than buying direct to Avid. Will the activation card suffice to register at Avid or do I need to do something else?

I have had no trouble downloading upgrades, so far, but would like to set everything straight.

Please help!!
Z.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2015, 12:48 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,644
Default

Hi and Welcome to the Avid Community

I can't give you a 100% answer so I have sent this to Avid and will be back as soon as Possible with an answer.

Usually HD transfers are not allowed without HD Hardware system sales so registering the old PT10HD might not work nor do you need to as the upgrade to PT11/12HD looks at the ilok license so when you do the purchase you will be asked to surrender the HD10 license and then you will be able to register the new HD12/11/10 bundle to your Avid account and get the updates etc from your own account.

Just let me double check this so nothing unexpected occurs ok.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2015, 01:00 PM
7Seas's Avatar
7Seas 7Seas is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Portugal
Posts: 63
Default

Hi Southsidemusic (nice user name BTW... )

Thank you so much for your reply!

The fact that I can upgrade to PT 12 HD is a huge relief. I have been investing a lot of time lately learning PT and was getting worried.
Z.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-04-2015, 01:29 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,644
Default

Quote:
Originally Posted by 7Seas View Post
Hi Southsidemusic (nice user name BTW... )

Thank you so much for your reply!

The fact that I can upgrade to PT 12 HD is a huge relief. I have been investing a lot of time lately learning PT and was getting worried.
Z.
Hey

Thanks for the kind words

So as long as you have a legit PT10HD license on your ilok you are good to go with the upgrade option from HD10 to HD12.

That new bundle you are buying comes with licenses for all 3 versions of :
HD 10/11/12 so you will still be able to access HD10 should you need the rtas plugin versions which are replaced with AAX64 bit in HD11 and up. Thats a great thing

Let us know if you have any questions after you done the upgrade purchase.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 registration, DL etc jeanoroid macOS 2 01-07-2015 09:21 PM
Pro Tools Registration Help CalvinDonnelly Windows 2 12-04-2014 06:44 PM
Pro tools registration MMaths Windows 1 09-11-2014 09:08 AM
Pro tools 9 registration help. rockingchair Pro Tools 9 3 03-25-2012 04:34 PM
My Pro Tools 7.4.2 registration code belongs to a Pro Tools 6 series software akinu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 02-18-2009 04:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com