Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2017, 10:59 AM
Oady Oady is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Elgin Texas
Posts: 5
Default Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Hello All!

This is a new installation, no previous Eucontrol software/firmware installed. I installed Eucontrol 3.6.0, and updated the firmware to 1.5.4 on the Artist Mix controller. There seems to be a communication issue, as the OLEDs display what appears to be an empty "knob position box".

On the Workstations tab in the "My Workstations" column my computer does show up, but in the attached column there is an "X", not a check as described in the User guide.

I have also made sure that Eucon is enabled in Pro Tools System>Peripherals>Ethernet

In the "Assignments" tab, all 8 channels are "auto assigned", but I cannot lock either the entire surface or transport, as the boxes will not activate.

The controller is plugged directly into the ethernet port on my computer, no switch/router.

I have uninstalled the Eucontrol software and reinstalled it, and no change in the symptoms. I have tried three different patch cords, a full cross over cable Pins 1,2 and 3,6 as well as pins 4,5 and 7,8. A partial crossover cable (10-100bT) only pins 1,2 and 3,6, as well as a standard 568B patch cable, just in case the ethernet card happened to be auto sensing. No change in the symptoms with the crossover cable. The standard 5658B cable did not work.

Being the fact that this controller is used, I did a self test and it appears to pass with flying colors. I have also checked the network settings on the controller and DHCP is enabled.

I am using Pro Tools 10.0.0, with an Mbox Pro interface. Included below is the Sandra report in case any of that information is needed.

Any help would be greatly appreciated!
Thanks in advance for your time.

Oady

Sandra Report 21 MAY 17

SiSoftware Sandra

ID
Host Name : CS250-PC
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : Sweetwater Sound CS250
Serial Number : 025013*******
Chassis : Desktop
Mainboard : Intel DH67GD
Serial Number : BTGD13******
BIOS : Intel BLH6710H.86A.0146.2011.1227.1631 12/27/2011
Total Memory : 16GB DIMM DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4C 3.09GHz, 3.1GHz IMC, 4x 256kB L2, 6MB L3)
Socket/Slot : FC LGA1155

Chipset
Memory Controller : Intel Core (Sandy Bridge) DRAM Controller 100MHz, 2x 8GB DIMM DDR3 1.33GHz 128-bit, Integrated Graphics

Memory Module(s)
Memory Module : Patriot Memory PSD34G133381 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Patriot Memory PSD34G133381 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Patriot Memory PSD34G133381 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Patriot Memory PSD34G133381 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)

Video System
Monitor/Panel : LG E2360
(1920x1080, 23.1")
Video Adapter : Intel(R) HD Graphics Family (6CU 30SP SM4.1 850MHz/1.1GHz, 80kB L2, 64MB DDR3 1.33GHz 128-bit, Integrated Graphics)

Graphics Processor
Compute Shader Processor : Intel(R) HD Graphics Family (30SP 6C 850MHz/1.1GHz, 80kB L2, 64MB DDR3 1.33GHz 128-bit, Integrated Graphics)

Storage Devices
Seagate ST31000524AS (1TB, SATA600, 7200rpm) : 932GB (D:)
Seagate ST500DM002-1BD142 (500.1GB, SATA600, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 466GB (C:)
Cruzer (15.5GB, USB2/NVMe) : 14GB (E:)
Seagate ST3000DM001-1ER166 (3TB, USB3/SATA300/600, 3.5", 7200rpm) : 3TB (F:) (G:)

Logical Storage Devices
Audio (D:) : 932GB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST31000524AS (1TB, SATA600, 7200rpm)
System Reserved : 100MB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST500DM002-1BD142 (500.1GB, SATA600, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Glide (E:) : 14GB (FAT32, 16kB) @ Cruzer (15.5GB, USB2/NVMe)
Sys Backup (F:) : 491GB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST3000DM001-1ER166 (3TB, USB3/SATA300/600, 3.5", 7200rpm)
Nat Inst (G:) : 488GB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST3000DM001-1ER166 (3TB, USB3/SATA300/600, 3.5", 7200rpm)
Hard Disk (C:) : 445GB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST500DM002-1BD142 (500.1GB, SATA600, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Intel H67 LPC Controller
Audio Device : Intel Cougar Point High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi High Definition Audio
Disk Controller : Intel Cougar Point 6 port SATA AHCI Controller
USB Controller 1 : Intel Cougar Point USB Enhanced Host Controller #2
USB Controller 2 : Intel Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1
USB Controller 3 : Intel Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Intel VT6315 Series Firewire Controller
SMBus/i2c Controller 1 : SMBus Dev Drv 1

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection (Ethernet, 100Mbps)
Wireless Adapter : NETGEAR WNA3100 N300 Wireless USB Adapter (802.11n (HT), AES-CCMP, 137Mbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Personal 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Performance Enhancing Tips
Warning 2513 : TPM not detected. Some security features are unavailable.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2017, 11:41 AM
Oady Oady is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Elgin Texas
Posts: 5
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Update: I downloaded the Bonjour browser program, and I do have EuConProxy_tcp listed in services, as well as the link local IP address.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2017, 09:32 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,459
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Just to check did the Mix add OK on the surfaces page ?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2017, 09:56 AM
Oady Oady is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Elgin Texas
Posts: 5
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Yes Sir it did appear in "My Surfaces". I also removed it, and added back. No change in the symptoms.

Thanks for your reply!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-22-2017, 11:38 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,459
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

The X does mean you are connected. Could you screen grab both the Workstations and Surfaces tabs ?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2017, 03:49 PM
Oady Oady is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Elgin Texas
Posts: 5
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Mr. Jones,
Here you go! Another tidbit of info that I forgot to add in my initial description. When I power up the controller, and the computer is off all of the OLEDs have the Avid logo. As soon as I power up the computer, the logo goes away, and I am left with what I think is the "knob position box".

Thanks again for your help, it is much appreciated!

Todd
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot Surfaces 22 MAY 17.jpg
Views:	0
Size:	75.2 KB
ID:	8542   Click image for larger version

Name:	Screenshot Workstations 22 MAY 17.jpg
Views:	0
Size:	70.0 KB
ID:	8544  
Reply With Quote
  #7  
Old 05-22-2017, 08:13 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,459
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

It seems to be partially talking, and you said you had the Eucon pref enabled in PT right ? You could try temporarily disabling the firewall to see if that helps.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-22-2017, 08:29 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,657
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Eddie, does PT 10.0.0 really work with Eucon 3.6 ?? I seem to recall we had to use the 2.7.1 for example when we had PT10HD ...
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #9  
Old 05-22-2017, 08:33 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 1,459
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

I was wrong sorry, you do need v2.7.1 to run PT 10.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-26-2017, 06:11 PM
Oady Oady is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Elgin Texas
Posts: 5
Default Re: Eucontrol 3.6.0 Firmware 1.5.4 (Artist Mix) Not Working

Hey folks,
I was doing the firewall suggestion, before I realized Southside had posted about 3.6 not working with PT 10.0.0. As I was adjusting my strategy, my place was hit with a wicked storm system, that unbeknownst to me was moving through my area at approximately 55 mph! Wind gusts over 60 mph, hail, lightning, etc. It was pretty nasty, took out power, killed my internet, and bit my computer!

Today I finally got my computer up and running, downloaded 2.7.1, and all is great in my world!

Thanks Eddie Jones and Southside Music for your help with this issue. It is much appreciated!

Todd
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EuControl 3.6 crashing when Artist Mix connects reeltime@mac.com Artist Series 10 06-02-2017 01:32 PM
Artist Mix not appearing in EuControl JakeHa Artist Series 0 07-22-2016 04:39 PM
Artist series/EuControl power up sequence? PeterScherr Pro Tools 12 2 04-19-2015 06:05 AM
EuControl v3.2.2 for Artist and S3 Now Available Avid Technical Alerts 0 04-03-2015 07:23 PM
Artist series, Eucontrol, Support: Sorry, I don't get it. OTARI Artist Series 15 08-09-2013 08:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com