Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-11-2013, 03:07 PM
glankrudolph glankrudolph is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Astoria, NY
Posts: 60
Default v9.0.3 never opens with proper digi "clock source"

PT 9.0.3
Mbox2Pro
OS 10.6.8

I don't understand this: Every time I open a session that I have saved in 48k with my "hardware clock source" set to "S/PDIF", it opens in "internal" clock source instead. I have to switch it manually to "s/pdif" every time. Why?
__________________
http://www.glankglankglank.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2013, 11:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: v9.0.3 never opens with proper digi "clock source"

This "bug" started in one of the 8.x versions. Every time you start the system, internal is defaulted, bug report is filed). For several months, I left a Post-It on my monitor surround saying "Set Clock". Depending on your actual hardware setup, it can be possible to clock internally(not for me as I use an external wordclock unit). Small PITA
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2013, 01:03 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: v9.0.3 never opens with proper digi "clock source"

Would updating to 9.0.6 help? The update is free. That and a driver reinstall may help.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2013, 10:45 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: v9.0.3 never opens with proper digi "clock source"

Nothing will help. Its been that way here since 8.0.3 IIRC. And every single version since. I've gotten used to it(but I did log a bug report).
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled? jgagne1 Pro Tools 11 6 11-08-2013 05:29 PM
Audio clock problems.."Check clock source and sample rate.." Please help! beasleymusic Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-03-2011 11:54 PM
Got some trouble with clock "mismatch of sync source" soundonthemoon Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-21-2010 12:07 PM
Error: "Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample... mongo_man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 05-01-2010 07:08 AM
"Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample......... ASD15 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 03-26-2010 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com