Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-21-2011, 11:17 AM
S-ACU S-ACU is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Spain
Posts: 40
Default SC48 D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Hello, this is my first Venue SC48, very good sound mixer, but to my surprise is when I see that the D-Show software with wifi, works with VNC (mirror software) That's one big step back for me.
We work with one desk on FOH driving PA and the monitors. A FOH engineer runs the PA on the control surface while the monitors engineer adjusts that mix through a tabletPC.
With my other Mixer (Yamaha) we can work without interruption and make the show faster
Please I hope you can solve this problem.
Should be easy for the software creator very comprehensive and good as Pro Tools and more.
Thanks and best regards.
Sorry for my bad English.

Last edited by S-ACU; 07-10-2013 at 03:40 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2011, 11:36 AM
Limelight Limelight is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: McKinney, TX
Posts: 148
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

This is a good one for Ideascale. To have a way when VNC'd to the console to lock the console screen from changing when the tablet/iPad is controlling. To be in 2 places at one time so to speak. But I do think the mere functionality of a VNC conection will not allow this to happen, as you as simply remote controlling the console software, as you already know (mirror). THUS THE NEED FOR A STANDALONE IPAD APP. On the console you are able to be on the output page and adjust input settings on the rotary knobs etc. So it IS possible, but would require a standalone app to do. PLEASE AVID, this has been requested for quite some time!! Slight hints that this might be coming are flying around a bit. Any word Sheldon??
__________________
Chris Hunt
McKinney, TX
SC-48 3.0/ ProTools 10 / Mac Book Pro 13" i7 / Limelightband.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-21-2011, 11:57 AM
S-ACU S-ACU is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Spain
Posts: 40
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

with our experience and your technology, step by step we can to make a perfect Venue, and everybody was happy.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-21-2011, 12:20 PM
Limelight Limelight is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: McKinney, TX
Posts: 148
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

http://avid.venue.ideascale.com/a/dt...ace/18027-5162

Already requested....
__________________
Chris Hunt
McKinney, TX
SC-48 3.0/ ProTools 10 / Mac Book Pro 13" i7 / Limelightband.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-21-2011, 12:41 PM
S-ACU S-ACU is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Spain
Posts: 40
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Hi Limelight, I've seen the link, and I'm going to join it.
I hope comments of more users and make a good finish for this.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-30-2011, 10:15 AM
S-ACU S-ACU is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Spain
Posts: 40
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Does anyone have any idea or the same thing happens? Avid please do you have any news of a standalone software?
Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-07-2011, 11:04 AM
Howardk Howardk is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Canada, just past the line!
Posts: 1,933
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

I would love to learn the steps to Install and Remove VNC on a SC48/Profile so I can do the remote control thing on my iPad 2. Anything to be wary of?

I use a different console every day and it would really help with system setup such as tweaking front files, EQing the rig, cues when walking the room, etc. . .

What wi-fi router/hub are people having the best luck with on the road. I already carry any airport express, but it is usually setup to get me wifi in my hotel room for my computer/ipad/iphone. . .
__________________
See my Public Profile for System Configuration Information
(Click on member name)
Reply With Quote
  #8  
Old 04-07-2011, 11:26 AM
Howardk Howardk is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Canada, just past the line!
Posts: 1,933
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Ok, I just saw this: ECx Ethernet Option Software

What is the advantage of VNC versus using the solution Digidesign provides?
__________________
See my Public Profile for System Configuration Information
(Click on member name)
Reply With Quote
  #9  
Old 04-07-2011, 01:04 PM
Tragic Dog Tragic Dog is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orange County, California
Posts: 254
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Quote:
Originally Posted by Howardk View Post
Ok, I just saw this: ECx Ethernet Option Software

What is the advantage of VNC versus using the solution Digidesign provides?
That "solution" is the VNC server software that must run on the venue consoles in order to be able to be controlled via VNC. Among other things.
__________________
Jon Lillie
Behind the Light Productions
PT 10-CPTK-Motu Traveler v1
Mac Pro 2x2.8GHz Quad-Core, 14gigs of ram
Macbook Pro w/Retina Display, 2.3Ghz i7, 16gigs of ram
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2011, 01:10 PM
Howardk Howardk is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Canada, just past the line!
Posts: 1,933
Default Re: SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible!

Quote:
Originally Posted by Tragic Dog View Post
That "solution" is the VNC server software that must run on the venue consoles in order to be able to be controlled via VNC. Among other things.
Ok, I am not sure how to interpret that. . . are you saying that VNC Server and the "ECx Erhernet Option Software" are exactly the same product or just that the two products do the same thing?
BTW, I have used VNC for about 10 years on both Macs and PCs as well as other similar products such as Windows Remote Desktop Connection or RAdmin, so I understand the concept. . . just trying to understand exactly what does work with the Venue products.
__________________
See my Public Profile for System Configuration Information
(Click on member name)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
show me your sc48 flightcase! digidesigner VENUE Live Sound Systems 5 07-26-2011 04:26 PM
SC48 reboot during show terryfryar@yahoo.com VENUE Live Sound Systems 10 05-15-2011 08:01 AM
SC48 Plug-ins rack unresponsive during show! andersf VENUE Live Sound Systems 3 04-06-2011 09:28 AM
VENUE D-Show 2.8.1 Software Update for SC48 Avid VENUE Live Sound Systems 0 12-15-2009 10:47 AM
VENUE D-Show 2.8 Standalone Software for VENUE SC48 Avid VENUE Live Sound Systems 0 05-13-2009 01:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com