Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2000, 11:38 AM
lison44 lison44 is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Sherwood, WI, USA
Posts: 208
Default can the 2408 work with the 001???

Can the 2408 be used as a front end to digi001 for 16 tracks of input? If so, how? I have a 2408 and I need to have protools, and I need to also have 16 inputs. Unfortunately I'll never ever be able to afford a full blown mix plus or anything like that, so the 001 is a very bright prospect!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2000, 01:27 PM
zavijah zavijah is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Mountain View, CA, USA
Posts: 373
Default Re: can the 2408 work with the 001???

No, Pro Tools won't work without a Digidesign interface/card. The good news is that you can get 16 inputs into the 001 if you use the lightpipe inputs on the card and a separate A/D converter with lightpipe output. Haven't tried it myself, but others report success, I believe.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2000, 01:34 PM
lison44 lison44 is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Sherwood, WI, USA
Posts: 208
Default Re: can the 2408 work with the 001???

I guess I need to clarify. I have a 2408, I want to keep that and use the 2408's adat outputs to run into the digi001's adat inputs and have 16 tracks of simultaneous input. So, I want to use them both at the same time. I'm wondering what it would take to make this happen. I realize I'll need a JLCooper box to get the clocks sync'd up, I don't really know too much about the 2408's ADAT outputs seeing as I've never used/never planned on using them. If this won't work, is there a box out there with lightpipe outputs that could be used as a 8 additional inputs to give me 16???

Thanks,
Jay

Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2000, 01:48 PM
zavijah zavijah is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Mountain View, CA, USA
Posts: 373
Default Re: can the 2408 work with the 001???

Oh, I see. Sorry, didn't read your first post very carefully.

I have no idea if you can use the 2408 as an analog-to-ADAT box. If not, Alesis makes one called the AI3, which goes for around $400.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-28-2000, 03:21 PM
lwilliam lwilliam is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Valencia, CA
Posts: 5,094
Default Re: can the 2408 work with the 001???

In theory, the 2408's ADAT output should work with the 001 optical input. I've brought in lightpipe from an ADAT with no problems.

Just make sure you set the 001 sync option to "optical" and it should sync with no clicks. However, I don't think you can use the S/PDIF input at the same time. Both S/PDIF and ADAT lightpipe contain imbedded clocking/sync codes, so external word clock SHOULDN'T be needed unless you're trying to sync two or more external boxes. There are possibly work-arounds for even that situation.

Since there is no external word clock input on the 001, I'm not sure how using a third-party sync device such as the JL Cooper will help you.

There are several "ADAT lightpipe" boxes that will convert line level to lightpipe, but I don't think you'll need them.

Try the 2408 - it should work if you configure it for ADAT output and set the 001 to look at the optical source for clocking.


------------------
LW
__________________
Larry

PTLE8/002r;OS 10.6.4 2 x 2.26Ghz quadcore,6GB RAM, Waves Platinum, many other plugins...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pt9 + motu 2408 mk3 theAlps macOS 9 11-11-2011 04:44 AM
MOTU 2408 Mk III ! Extreme Mixing Tips & Tricks 6 09-16-2002 01:50 AM
Does 001 work w/ vst and or 2408 monkey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-12-2001 01:57 PM
TDM + Motu 2408 on same G4 ? Mark Haliday Tips & Tricks 0 05-27-2001 05:55 AM
2408 and Pro-Tools jeronimo General Discussion 4 01-19-2001 04:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com