Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2010, 10:20 PM
mikevarela mikevarela is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles
Posts: 571
Default Well, it's finally happening.....

http://www.sweetwater.com/store/detail/PTNativeCore/
__________________
NuanceTone.com
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2010, 10:23 PM
snake doc snake doc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 100
Default Re: Well, it's finally happening.....

just looks like the HD core card to me.. nothing new.
__________________
www.christurbiville.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2010, 10:42 PM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,221
Default Re: Well, it's finally happening.....

May be I am missing the point but I just don't get it. What is so "native" about a system that still requires to purchase a special card (the HD PCIe native card which is made by Avid) and then to get any inputs one must also purchase any of the special i/o boxes (also available only from Avid)? If is it "native" because the computer now processes all the plugins including the TDM? if this is the case, then what does this new "native" card do?

Why is this "native" better or worse than a PCI-e accel? I have a PCI-e HD2 and I push it to the limit. I use all the available voices + use all the TDM capabilities + use extensive RTAS + I run 1980X1080 video on the balckmagic. Can this native do the same?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2010, 11:02 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,778
Default Re: Well, it's finally happening.....

The card is basically just a way to connect the HD interfaces. I don't think it does any processing. The whole point of this is that you get potentially the track count performance of an HD2 or HD3 for about half the price of an HD1, assuming your computer can handle it, plus as much plugin processing as it can handle. And it will have all the features included in HD software such as delay compensation, vca, post production features, etc. And the ability to have more I/O.

But the normal HD systems will still have advantages of TDM processing, such as the stability and guarantee of how many tracks/voices, the ability to use TDM plugs, tracking with plugs, etc. Which is why for some situations, even an HD1 would still be desirable over this for some peoples needs.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-06-2010, 12:00 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Well, it's finally happening.....

Quote:
Originally Posted by garnoil View Post
May be I am missing the point but I just don't get it. What is so "native" about a system that still requires to purchase a special card (the HD PCIe native card which is made by Avid) and then to get any inputs one must also purchase any of the special i/o boxes (also available only from Avid)? If is it "native" because the computer now processes all the plugins including the TDM? if this is the case, then what does this new "native" card do?

Why is this "native" better or worse than a PCI-e accel? I have a PCI-e HD2 and I push it to the limit. I use all the available voices + use all the TDM capabilities + use extensive RTAS + I run 1980X1080 video on the balckmagic. Can this native do the same?
Native is for higher end computers. It won't do much on a G5, but on a Mac Pro it will scream. This blows away HD1&2 in terms of voice count and I/O. The only thing missing is TDM, which isn't a big deal for those of us who are coming up from LE/M-P.

Bearing in mind... it's not meant to be competition for the TDM systems. It's a mid level solution for those who want HD features without the HD (over)price. At least, until the new TDM cards come out, and make HD3 look obsolete.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #6  
Old 10-06-2010, 12:10 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,671
Default Re: Well, it's finally happening.....

Quote:
Originally Posted by mikevarela View Post
cool. thanks for the info.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-06-2010, 06:13 AM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,038
Default Re: Well, it's finally happening.....

it's expensive for what is effectively a glorified Firewire IO Card! ExpressCard soon hopefully.

Pro Tools 9 too with all fixes and new features as requested!?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-06-2010, 08:23 AM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 373
Default Re: Well, it's finally happening.....

I have to say that it is kind of funny that this level of functionality (being Native and not restricted to TDM) has been requested for years. When it finally shows up, the majority of the posts (here and elsewhere) are passive if not down right insulting to the prospect.

I personally think this is a great thing and will find a use in my facility.

Randall
Reply With Quote
  #9  
Old 10-06-2010, 08:28 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Well, it's finally happening.....

Quote:
Originally Posted by quadraphonics View Post
I have to say that it is kind of funny that this level of functionality (being Native and not restricted to TDM) has been requested for years. When it finally shows up, the majority of the posts (here and elsewhere) are passive if not down right insulting to the prospect.

I personally think this is a great thing and will find a use in my facility.

Randall
The passivity is coming from those who don't really understand what this is a step towards, or were expecting this to be a $500 solution.

It is a great thing, and a sign of things to come.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #10  
Old 10-06-2010, 09:47 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,130
Thumbs up Re: Well, it's finally happening.....

YES!!!! (Cheering in the streets, screaming from rooftops)

Avid finally got it right! The $6k Core+OMNI I/O was made for ME!

Cheers to the future of Pro Tools. This is what I've been needing since 2008!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Is This Happening edadema Pro Tools 10 25 12-22-2011 03:06 PM
Anyone Ever See This Happening? tomhartman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-20-2009 04:18 PM
This can't be happening! Callith 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-02-2006 07:44 PM
Is this really happening? Tone Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 11-19-2003 07:15 AM
Is this happening to you? cmink 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-09-2001 07:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com