Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 03-18-2016, 03:14 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Sreejesh View Post
You can have a look at some of the scripts I posted here:

http://film-mixing.com/2016/01/13/ap...d-dolby-atmos/

They could be helpful, in case. :)
Very nice stuff!!
Reply With Quote
  #102  
Old 03-18-2016, 05:18 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Oliver M View Post
Thats a misunderstanding, Marco!

I am sorry, my reply was meant for boomish69.

Again, I am sorry I cannot help with EDL and Excel.
You're right "Master", sorry!

Cheers have a good weekend.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #103  
Old 03-21-2016, 02:29 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by musicmixer04 View Post
Create new tracks with ticks would be awesome too :)
Its now part of the Vol. 2 package. Out in April.
Reply With Quote
  #104  
Old 03-21-2016, 02:36 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools 11 (Mac)

Quote:
Originally Posted by Larold View Post
Do you have anything.... for PT 10....that would Export selected tracks to desktop as a new session, audio tracks included, using only the main playlist? I use this function a lot, and it's tedious sometimes to click on all the boxes each time...
Its now part of the Vol. 2 package. Out in April.
For PT 11.1 and up though.
Reply With Quote
  #105  
Old 03-23-2016, 04:42 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Hi Oliver,

I'm trying to figure out one thing and I'm stuck...

What is the best way to copy Timecodes from a TXT,Excel,OpenOffice file with sequential TC values to a single audio track of 1 hour and make various separate clip at selection (with cmd + e).

Code:
example:
txt,xls, ods, FILE document with theses Time codes

00:00:10:00
00:01:50:01
00:02:00:00
00:02:28:14
00:02:40:22
00:03:00:16
00:03:18:02
00:03:28:07
00:03:51:21
00:03:53:03
00:04:06:08
00:04:07:07
00:04:15:16

then
copy 00:00:10:00
Goes to Pro tools to the select track and 
= (calls capture time code) 
return and then 
separate clip at selection (cmd + e)
then goes back to the TXT FILE and get the second line
00:01:50:01
and so on...
Or is there any other way

Thank you
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #106  
Old 03-24-2016, 07:00 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Here is the first Alpha version of the CutScene from EDL

https://youtu.be/0OmzTKEkNc0

I used OpenOffice to import the EDL file with macros and applescript to clean the EDL.
Then use Applescript to copy, paste, and rename on that "Group Dummy big file" that is on the video (It was to mimic a video ref file that we receive from video post guys).
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #107  
Old 03-26-2016, 04:49 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
Hi Oliver,

I'm trying to figure out one thing and I'm stuck...

What is the best way to copy Timecodes from a TXT,Excel,OpenOffice file with sequential TC values to a single audio track of 1 hour and make various separate clip at selection (with cmd + e).

Code:
example:
txt,xls, ods, FILE document with theses Time codes

00:00:10:00
00:01:50:01
00:02:00:00
00:02:28:14
00:02:40:22
00:03:00:16
00:03:18:02
00:03:28:07
00:03:51:21
00:03:53:03
00:04:06:08
00:04:07:07
00:04:15:16

then
copy 00:00:10:00
Goes to Pro tools to the select track and 
= (calls capture time code) 
return and then 
separate clip at selection (cmd + e)
then goes back to the TXT FILE and get the second line
00:01:50:01
and so on...
Or is there any other way

Thank you
I am not fully understanding what you are trying to achieve but I would probably get the entries from your txt file (seperated by tab or so) into a list and then work from there.
Reply With Quote
  #108  
Old 03-26-2016, 04:56 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
Here is the first Alpha version of the CutScene from EDL

https://youtu.be/0OmzTKEkNc0

I used OpenOffice to import the EDL file with macros and applescript to clean the EDL.
Then use Applescript to copy, paste, and rename on that "Group Dummy big file" that is on the video (It was to mimic a video ref file that we receive from video post guys).
This video does not show anything about whats actually happening.

If I can make a request:
We can all show off stuff we are able to do but if it doesn't help anyone else then we better don't post about it.

What I mean is that posting/sharing the scripts or explaining them in detail is of help. Showing videos how certain scripts perform is not of help for anyone.

Last edited by Oliver M; 03-26-2016 at 05:11 PM.
Reply With Quote
  #109  
Old 03-26-2016, 06:38 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Oliver M View Post
This video does not show anything about whats actually happening.

If I can make a request:
We can all show off stuff we are able to do but if it doesn't help anyone else then we better don't post about it.

What I mean is that posting/sharing the scripts or explaining them in detail is of help. Showing videos how certain scripts perform is not of help for anyone.
You're more than right.
Sorry for not explaining right in the first place, in the video description it have some info, but not enough.

Video

In this video it show from where it starts copy the cells and then paste it on Pro tools.
The Column B is the name of each scene and the in the Column C is the Timecode IN of each scene.

And here is the code for it

Code:
property shortDelay : 0.4
property medDelay : 0.5
property longDelay : 1

on cliClick(coordinate)
	do shell script "/opt/local/bin/cliclick " & " " & coordinate -- path for plural change opt for opt
end cliClick

activate application "OpenOffice"
delay shortDelay


repeat 10 times
	tell application "System Events"
		tell process "OpenOffice"
			try
				tell (select group 1 of toolbar 1 of window "Untitled 1 - OpenOffice Calc")
					set {xPosition, yPosition} to position
					set {xSize, ySize} to size
					my cliClick("tc:" & xPosition + (xSize div 2) & "," & yPosition + (ySize div 2) & " w:500")
				end tell
			end try
			#delay medDelay
			key code 0 using {command down}
			#key code 123 using {command down, shift down}
			key code 8 using {command down}
			key code 36
			key code 123
			key code 126
		end tell
	end tell
	
	activate application "Pro Tools"
	delay shortDelay
	
	tell application "System Events"
		tell process "Pro Tools"
			
			set sessioname to name of first window whose title contains "Edit: "
			tell window sessioname
				key code 81
				key code 9 using {command down}
				key code 36
				key code 14 using {command down}
			end tell
		end tell
	end tell
	
	tell application "System Events"
		tell process "OpenOffice"
			
			try
				tell (select group 1 of toolbar 1 of window "Untitled 1 - OpenOffice Calc")
					set {xPosition, yPosition} to position
					set {xSize, ySize} to size
					my cliClick("tc:" & xPosition + (xSize div 2) & "," & yPosition + (ySize div 2) & " w:500")
				end tell
			end try
			#delay medDelay
			key code 0 using {command down}
			key code 8 using {command down}
			key code 36
			key code 124
		end tell
	end tell
	
	activate application "Pro Tools"
	delay shortDelay
	
	tell application "System Events"
		tell process "Pro Tools"		
			set sessioname to name of first window whose title contains "Edit: "
			tell window sessioname
				key code 76
				key code 9 using {command down}
				key code 36
				delay shortDelay
				key code 48 using {shift down}
				key code 15 using {command down, shift down}
				key code 9 using {command down}
				key code 36			
				key code 48
			end tell
		end tell
	end tell
end repeat
I hope this helps.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #110  
Old 03-27-2016, 05:52 AM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 963
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Marco,

I see you used a tripple click command with cliclick. I tried the same a few weeks ago when working on a Pitch 'n Time Pro batch processing script, tripple click did not work. I had to use a double click followed by a single click.

Is tripple click working flawlessly for you?

And thanks for the video, a great demo.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 12 Trim Automation bleu@cheerful.com Pro Tools 12 2 08-16-2015 05:25 AM
Pro Tools 11.2.1 Automation Bug?! Gneal550 Pro Tools 11 1 11-22-2014 02:15 PM
GRM tools automation bug? D'Animation Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-08-2014 09:21 AM
scripting Pro Tools; automation Bermaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-01-2004 01:38 PM
AppleScripts and other Macros for PT Bergeron Tips & Tricks 1 11-15-1999 07:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com