Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2010, 01:40 PM
matthew.sawicki matthew.sawicki is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Illinois
Posts: 26
Default Audio playback stops during bounce

Just wanted to see if anyone had some help they could offer before I cashed in on some phone support.

I'm having an issue where I'm losing the audio during bounces. Currently running on PT8, but just upgraded from 7.4 about 2 months ago. Smooth sailing about 99% of the time, but this problem stumps me like crazy. This (so far) has only happened on sessions that were created while I was on 7.4, but everything I have tried to make it go away has failed. I've tried trashin prefs, dropping to 1 processor, switching buffers, engines... all fail. I've even tried saving session copies, starting new sessions and importing audio... nothing.

Am I missing something that's really simple or is there a bigger problem underlying?

I'm running HD3 on PT8 on an 8 core MacPro with 32gb of ram. The cards are in a Magma chassis...

Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2010, 02:03 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,507
Default Re: Audio playback stops during bounce

Quote:
Originally Posted by matthew.sawicki View Post
Just wanted to see if anyone had some help they could offer before I cashed in on some phone support.

I'm having an issue where I'm losing the audio during bounces. Currently running on PT8, but just upgraded from 7.4 about 2 months ago. Smooth sailing about 99% of the time, but this problem stumps me like crazy. This (so far) has only happened on sessions that were created while I was on 7.4, but everything I have tried to make it go away has failed. I've tried trashin prefs, dropping to 1 processor, switching buffers, engines... all fail. I've even tried saving session copies, starting new sessions and importing audio... nothing.

Am I missing something that's really simple or is there a bigger problem underlying?

I'm running HD3 on PT8 on an 8 core MacPro with 32gb of ram. The cards are in a Magma chassis...

Any help would be greatly appreciated.
Hi,

Several things!

you could use bounce to track instead? route your entire mix to an audio track and record it to the track then use export region and export as stereo interleaved.

Secondly your problem!! most common and important thing is to have ALL your plugins up to date and make sure there are no out of date or incompatible plugins in your plugs folder!! these plugs don't have to be in the session!! just having them in the folder they will load into the cache and cause all sorts of problems.

go through the plugin compatibility list and make sure.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2010, 02:26 PM
matthew.sawicki matthew.sawicki is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Illinois
Posts: 26
Default Re: Audio playback stops during bounce

I did try and bounce to a track, it worked well enough. While it was bouncing though I still wasn't able to hear the playback. The audio passed, but nothing was audible. I will try and check up on the plugins, but AFAIK, they're all solid. I just installed this entire system, and everything was installed from downloads that should be up to date.

Thanks for your advice.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BUG: QT playback stops after Audio import in LE bennym Post - Surround - Video 2 12-04-2009 02:06 PM
Bounce to Quicktime movies have no playback audio on 003 neilshah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-25-2008 03:26 PM
audio playback stops when recording and playing back cnote 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-27-2007 03:09 AM
"Not an Audio Playback Volume" error on bounce WildHoney Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-08-2006 02:41 AM
playback stops during bounce - help! eldangeroso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-04-2003 12:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com