Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2009, 06:55 AM
Phototropic Phototropic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto,Ontario Canada
Posts: 5
Unhappy long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

hey DUC, this is a huge newb question that ive held out in fears of getting flamed, but please bear with me..
Ive been using protools since v 7.1, and have always been stumped as to why that particular key command(command+D) has never worked for me( even then ). it would help me out editing a great deal. Ive made sure that command focus is turned on,and have" use all f1 f2 etc keys as standard function keys" checked. i have disabled my computer going to sleep, and disabled my quick corners. I have a first gen macbookpro and am running a digi002 with a 1TB WD external HD.
whats even more odd about this is that if i use the drop down menu, the duplicate function works fine. doing it that way just wouldn't speed up my workflow.
i know it sounds like a silly question, but any help figuring this out would be greatly appreciated. Thanx
i neglected to mention that as of yesterday, i had another PT user come over with his mbox and macbook, and his command shortcut worked. mine seems to only copy to the clip board rather than duplicate forwards. its an odd anomaly.

Last edited by Phototropic; 10-02-2009 at 02:25 PM. Reason: my writting apple+d rather than command+d seems to be confusing the issue
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2009, 08:19 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

That's Command+D.




filosofem
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2009, 09:22 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

Apple+D = DOH!
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2009, 05:25 AM
Phototropic Phototropic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto,Ontario Canada
Posts: 5
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
That's Command+D.




filosofem
are they not the same key?the modifier works for everything else...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2009, 05:10 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

With respect, regarding PC, Ctrl isn't Start and Shift ain't Alt. The functionality of Modifiers modifies the normal action of any given keyboard.

Regards.





filosofem
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2009, 05:30 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

This thread:

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=255337

Had a user with an inexplicable Command+Space problem... He solved it himself in the end, so read through, maybe it will help..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2009, 06:15 PM
musicalavtech musicalavtech is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Piqua, oHIo
Posts: 509
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

Quote:
Originally Posted by Phototropic View Post
are they not the same key?the modifier works for everything else...
According to my mac they are one and the same key.
__________________
OSX10.6.8, 1st gen Power Mac,
PT8.0.5, Mbox2
Reply With Quote
  #8  
Old 10-01-2009, 06:27 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

So you're saying musicalavtech that Apple+D duplicates?




filosofem
Reply With Quote
  #9  
Old 10-02-2009, 02:34 AM
musicalavtech musicalavtech is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Piqua, oHIo
Posts: 509
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

Yes Filo, according to the mac shortcuts. Command (Apple) + D is for duplicate. What is the PC equivalent?
__________________
OSX10.6.8, 1st gen Power Mac,
PT8.0.5, Mbox2
Reply With Quote
  #10  
Old 10-02-2009, 10:35 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,656
Default Re: long time problem with "duplicate" keyboard shortcut

The 'Apple' and 'Command' keys are the same thing.

A bit of history on that...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut for "Duplicate Backwards" ? KingFish Tips & Tricks 12 07-17-2018 05:53 PM
Midi Clips View Problem, option + "-" keyboard shortcut broken kingtinker Pro Tools 10 5 09-25-2016 01:47 PM
Mac Keyboard shortcut for "Hide Pro Tools HD" does not work in 11 The Recordist Pro Tools 11 6 11-24-2013 02:35 PM
Can we get a keyboard shortcut for "PROCESS" in an audiosuite plug-in??? pshammond Tips & Tricks 0 09-24-2010 11:57 PM
Keyboard shortcut to toggle "Play MIDI Notes When Editing" Soul Finger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-17-2010 06:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com