Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2008, 11:35 PM
virtualevans virtualevans is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Hi guys , I recently installed my DIGI 003 on my Macbook Pro with OS X 10.5.5 and Protools 7.4.2 for leopard and is working nice so far. I red the core audio drivers were upgraded just for 10.5.3. So the issue is: when I route the audio output in MAC SYSTEM PREFERENCES to the digidesign hardware , it says "no audio output from this hardware" I can't make it work.

Is an incompatibility with the OS? or other thing?

I checked the DIGI COREAUDIO manager, but everything looks ok with the interface, at least to work with the protools software.

I'll appreciate any help/

Best regards, Evans.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-14-2008, 10:21 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,658
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Quote:
it says "no audio output from this hardware"
Are you sure it doesn't say 'The selected device has no output controls'?

If so, that's normal. Volume is controlled from the application using the Core Audio driver.

If you launch the Core Audio Manager - does it show 'Connected'?

What application are you trying to use with Core Audio through your Digi hardware?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2008, 08:58 PM
virtualevans virtualevans is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Thanks for replay so Q.

actually u are right with the digi coreaudio settings, they are fine and said connected etc. But the general audio from the laptop like: Itunes, Quicktime, are routed through the internal line ouput (in other words, from the little speakers). I can't find any setting inside each program to change this. I checked again and the System preferences doesn't say any message, just turns blue when i select one of the 2 options: internal speakers / HW003, I change the output to the HW 003, go to the Itunes or quicktime, play some music and my little speakers lead the playback instead the digi003.

hope help this explanation in my bad English.

thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2008, 10:09 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,658
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

After you launch iTunes or Quicktime, try toggling between internal speakers and the 003 and let us know if playback now comes through the 003.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 10-16-2008, 06:40 AM
tommoreno21@gmail.com tommoreno21@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

I am experiencing the exact same problem. I am running a MacBook Pro with 10.5.5 and have a 003 Factory with 7.4.2cs1 installed. Everything except playing sound from QT/iTunes works fine. I go to system preferences and select the Digi HW 003 for output from the sound preferences. When I launch iTunes and press play the Coreaudio application doesn't launch, sound comes out of my internal speakers, and in system preferences the built-in speakers option get re-selected for me.

Thanks,

Tom Moreno
Reply With Quote
  #6  
Old 10-16-2008, 08:55 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,658
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Quote:
Originally Posted by tommoreno21@gmail.com View Post
I am experiencing the exact same problem. I am running a MacBook Pro with 10.5.5 and have a 003 Factory with 7.4.2cs1 installed. Everything except playing sound from QT/iTunes works fine. I go to system preferences and select the Digi HW 003 for output from the sound preferences. When I launch iTunes and press play the Coreaudio application doesn't launch, sound comes out of my internal speakers, and in system preferences the built-in speakers option get re-selected for me.

Thanks,

Tom Moreno
After you launch iTunes or Quicktime, try toggling between internal speakers and the 003 and let us know if playback now comes through the 003.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 10-16-2008, 09:00 AM
tommoreno21@gmail.com tommoreno21@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Yes, after searching for and finding this thread I did and still had the same results as before. Toggling back and forth between the built-in audio and the Digi HW had no effect.

Thanks,

Tom
Reply With Quote
  #8  
Old 10-16-2008, 09:27 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,658
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

So, just to be absolutely sure we're covering everything here..

1. Launch Core Audio Manager and make sure it shows 'connected'.
2. Launch iTunes
3. Press play in iTunes
4. If you don't hear playback through the 003, open the Sound control panel and toggle between 003 and built-in.

If you still don't hear playback, can you tell me which drivers you have in the folder located at MacHD>Library>Audio>Plug-Ins>HAL?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 10-16-2008, 05:41 PM
virtualevans virtualevans is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

Same problem as our friend Moreno and I have the following plugin's list in the folder you ask:


Digidesign CoreAudio.plugin
DVCPROHDAudio.plugin
iSightAudio.plugin
ProIOAudio.plugin

Best Regards
Reply With Quote
  #10  
Old 10-16-2008, 10:09 PM
Kirk Starkey Kirk Starkey is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 11
Default Re: CORE AUDIO DRIVERS DOESN'T WORK With MACBOOKPRO OS 10.5.5

MacBook 10.5.4
PT LE 7.4.2

Toggling between outputs has absolutely no effect.

HAL>
Digidesign Coreaudio.plugin
iSightAudio.plugin

Is it correct to assume that you are in beta for Snow Leopard so you're likely to just let this one slide?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002-using FW & core-audio drivers to output audio to mac WITHOUT using ProTools DaveZ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 04-12-2012 12:53 PM
Core Audio Drivers in Panther, do they work? audiomiditweaker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-24-2003 04:23 PM
CORE audio drivers: Do they work with DVD player? Alexis CC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-07-2003 08:04 AM
Making work Reason 2 with Core Audio drivers: J. Guerrero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-04-2003 12:17 AM
Core Audio Drivers? BigG79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-24-2003 06:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com