Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2020, 10:28 AM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 236
Default Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Does anyone know if there's a diagnostic App for the HD I/O like Digitest does for the HDX card?
__________________
PT Ultimate 2019.06, HDX, HD I/O 16x16, Mac mini 2018 3.2GHz 6-core, OSX 10.14.4, EuControl 3.7 w/ Avid S3, UAD-2 TB octo
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2020, 05:49 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,192
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by littlesicily View Post
Does anyone know if there's a diagnostic App for the HD I/O like Digitest does for the HDX card?
yes.
Digitest.

It's now installed in Utilities as Avid Digitest (on Macs)
__________________
Pro Tools Ult 2019.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2020, 07:20 PM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 236
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
yes.
Digitest.

It's now installed in Utilities as Avid Digitest (on Macs)
Digitest can test an HD I/O???
__________________
PT Ultimate 2019.06, HDX, HD I/O 16x16, Mac mini 2018 3.2GHz 6-core, OSX 10.14.4, EuControl 3.7 w/ Avid S3, UAD-2 TB octo
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2020, 07:57 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by littlesicily View Post
Digitest can test an HD I/O???
They are mostly same boxes. Only differences being blue DigiDesign branded frontplate changed to grey Avid-branded frontplate.

Sarcasm aside, the new boxes get new firmware if Avid decides the firmware needs to be changed. Old ones do not. And the AD/DA cards on the new boxes are better. Also the new chassis is only one of a kind and can hold any combination of cards (which are better). Old boxes had three different chassis and not one of them could be configured 16 analog in 16 analog out.

But as far as DigiTest is concerned, the old and new boxes test just the same.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2020, 08:10 PM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 236
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
They are mostly same boxes. Only differences being blue DigiDesign branded frontplate changed to grey Avid-branded frontplate.

Sarcasm aside, the new boxes get new firmware if Avid decides the firmware needs to be changed. Old ones do not. And the AD/DA cards on the new boxes are better. Also the new chassis is only one of a kind and can hold any combination of cards (which are better). Old boxes had three different chassis and not one of them could be configured 16 analog in 16 analog out.

But as far as DigiTest is concerned, the old and new boxes test just the same.
I'm not sure you're understanding my question or if I asked it clearly enough. I know DigiTest can run a diagnostic on my HDX card. What I'm curious is if there's a way to run any sort of diagnostic app on an HD I/O 16x16 analog interface to check for any errors on the cards or other aspects of the box. I do not see any way in Digitest to do this as you guys have suggested. Please advise if I'm missing something.
__________________
PT Ultimate 2019.06, HDX, HD I/O 16x16, Mac mini 2018 3.2GHz 6-core, OSX 10.14.4, EuControl 3.7 w/ Avid S3, UAD-2 TB octo
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2020, 08:11 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

User manual here
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2020, 08:26 PM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 236
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
User manual here
Thank you, @JFreak. My firmware is already up to date and I see no other diagnostic tools for the HD I/O. The manual says the digitest diagnostic is for the Avid HDX/HDN cards only.
__________________
PT Ultimate 2019.06, HDX, HD I/O 16x16, Mac mini 2018 3.2GHz 6-core, OSX 10.14.4, EuControl 3.7 w/ Avid S3, UAD-2 TB octo
Reply With Quote
  #8  
Old 02-08-2020, 08:33 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by littlesicily View Post
Thank you, @JFreak. My firmware is already up to date and I see no other diagnostic tools for the HD I/O. The manual says the digitest diagnostic is for the Avid HDX/HDN cards only.
You don't see information about your interfaces' slots? If it can see AD card for example it means diagnostics has passed. If the card is failing, then the card is not seen. That is about all the diagnostics you can run against an interface. There are only firmware version of chassis and status of the four slots to be diagnosed.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-08-2020, 08:54 PM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 236
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
You don't see information about your interfaces' slots? If it can see AD card for example it means diagnostics has passed. If the card is failing, then the card is not seen. That is about all the diagnostics you can run against an interface. There are only firmware version of chassis and status of the four slots to be diagnosed.
Yes, I do. I didn't realize that the listing of the HD IO's in the slots was the sign that they had passed. Thank you for taking the time to explain that and for your help. I really appreciate it. Btw, everything passed
__________________
PT Ultimate 2019.06, HDX, HD I/O 16x16, Mac mini 2018 3.2GHz 6-core, OSX 10.14.4, EuControl 3.7 w/ Avid S3, UAD-2 TB octo
Reply With Quote
  #10  
Old 02-08-2020, 08:55 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Diagnostic App for HD I/O like Digitest?

no problem. good to hear your gear is okay
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Diagnostic Tests and Results Amack Windows 16 06-20-2015 11:39 AM
Does Avid or 3rd party have a diagnostic app? RuffinMedia macOS 3 02-20-2012 08:56 AM
How do i run the Self Diagnostic Test on the 002? JoyMODE101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-25-2005 10:46 AM
Help, Need diagnostic assistance karls 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-10-2004 02:46 AM
Diagnostic Software for the Digi 001 and 002 ? Swaphappy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-31-2003 09:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com