Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2019, 01:07 PM
TheMusicGuy TheMusicGuy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Los Angeles
Posts: 29
Default 2018.12 Midi note opt click bug

I found a problem in Protools 2018.12. Anyone else getting this?

Opt click on midi note (this should allow you to drag and add a midi note and add it). It does not as in previous versions. Instead this opt click and dragging a midi note eliminates the original midi note

This is very problematic
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2019, 06:41 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,505
Default Re: 2018.12 Midi note opt click bug

Are you using a regular Apple keyboard? Some third party keyboards have the keys mislabeled and/or mis-positioned.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2019, 04:21 PM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 521
Default Re: 2018.12 Midi note opt click bug

Quote:
Originally Posted by TheMusicGuy View Post
I found a problem in Protools 2018.12. Anyone else getting this?

Opt click on midi note (this should allow you to drag and add a midi note and add it). It does not as in previous versions. Instead this opt click and dragging a midi note eliminates the original midi note

This is very problematic
Its a bug. There are multiple threads on "Midi Note Disappearing"
__________________
10.12.6 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 32 gigs Ram, Apollo, Native Thunderbolt, ProTools HD 2018.7
Reply With Quote
  #4  
Old Yesterday, 01:16 PM
Ray Lyon Ray Lyon is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Waynesville, NC
Posts: 714
Default Re: 2018.12 Midi note opt click bug

I have the same configuration but no MIDI note opt click bug here
__________________
Ray Lyon on Facebook
www.raylyon.com

• Mac Pro 5,1 flashed 2009 model 4,1
• 12-core 2.93ghz "Westmere", 64 GB RAM
• OS 10.12.6 Sierra, PT 2018.12
• One plug-in too many, but I really like FabFilter Pro-Q 3
• Avid HDX, 192 I/O "Blue" legacy interface
• Avid MIDI I/O, Avid Command|8
• 256GB SSD, (2) 2TB ext. drive
• NVIDIA GeForce GTX 960 2048 MB
• Samsung 34" SE790C display (3440x1440), Acer 23" A231H Display
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enable Double Click MIDI Note Input? jerry123 Pro Tools Software (Mac) 1 07-04-2018 12:02 PM
double click midi note add and delete stevedresser83 Pro Tools Software (Win) 1 05-06-2011 08:35 AM
Why does a midi note erase with one mouse click? Tim Let 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-26-2010 09:10 AM
Click and drag for MIDI note trimming too sluggish mixaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 12-16-2003 11:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com