Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2003, 05:00 AM
John McDaniel John McDaniel is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Cincinnati, OH USA
Posts: 609
Default Will the NEW (?) ProControl be at AES?

In this Mix Magzine Article you can read a little teaser:

"In fact, Garay has been a beta tester for Digidesign. He says that he hopefully had considerable input into their new Pro Control unit."

(third paragraph from the end)

later, j mcd
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2003, 06:40 AM
PTPerson PTPerson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Down Under
Posts: 558
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Let's hope!

Let's hope they get it right.


Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2003, 12:58 AM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

my Digi connection told me directly that its first debut will be at Winter NAM
( January in Anahiem, Ca ) and available for sale in April
but you cant trust anything that comes from digi
trust me
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2003, 08:52 AM
John McDaniel John McDaniel is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Cincinnati, OH USA
Posts: 609
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

It will be very interesting to see what direction Digi takes with a new controller. I hope that it's very buyer configurable in terms of features (versions for post, versions for music mixing, I/O options, ashtray next to the scrub wheel, etc.).

As I understand it, the ProControl was much more successful than Digi anticipated; not only in terms of numbers sold, but the fact that so many people paid so much for it.

If it's a MEGA controller with LOTS of virtual pots/faders and extensive displays designed to make a room that once had a huge desk in it still feel like there's a giant hunk of million dollar hardware dominating the room, then unfortunately it will have to be VERY expensive if only to make people feel justified in swapping it in. Psychology at work.

It will also be interesting to see whether Digi can sell the new PC to the broader demographic of current ProControl owners and the top tier elite doubters they want on board, or chooses to eschew one group for the other.

later, j mcd
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2003, 08:37 AM
tnie tnie is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Posts: 613
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Well .............any word at the AES?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-10-2003, 01:26 PM
John McDaniel John McDaniel is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Cincinnati, OH USA
Posts: 609
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Darn it!! I had plans to be at AES but fate conspired against me, otherwise I'd be reporting the news. Guess we'll have to wait until tonight's drinking wears off in the morning before anyone checks in with a post.

j mcd
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2003, 07:40 PM
digiengineer digiengineer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 504
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Looks like the dude is right, or else this forum would have blown up by now.

See ya at NAMM!
__________________
Bryan Jackson
Independent Audio Systems Engineer
Burbank,CA / Las Vegas, NV
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2003, 10:21 AM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Quote:
my Digi connection told me directly that its first debut will be at Winter NAM
( January in Anahiem, Ca ) and available for sale in April
but you cant trust anything that comes from digi
trust me
Has your connection said anything about a controller from Digi that might be smaller than the Control 24 and cost less. I am about to upgrade to an HD3 Accel system and I don't really want to get a Mackie Control and the PC is just too expensive for 16 faders for right now.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #9  
Old 10-11-2003, 08:56 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

I caught this a while back too. People were speculating that something new at a sweetwater event would be this device.

Alas, it doesn't occupy floor space @ AES (though the current ProControl has a rather large presence, with EditPacks and the such).

I still don't understand why Accel debuted in Europe, and why would Digi debut a product for TDM systems at a conference geared more towards those selling LE equipment? Then again, the debuted HD @ NAMM (though I suspect that was because AES NY the preceeding month was barren).

They must know what they are and aren't doing though. They've made the cash to backup their decisions.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #10  
Old 10-13-2003, 11:44 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Will the NEW (?) ProControl be at AES?

Quote:
....I still don't understand why Accel debuted in Europe, and why would Digi debut a product for TDM systems at a conference geared more towards those selling LE equipment? ......
IBC in Amsterdam ?????????? guess you have no idea of the size and importance to the Broadcast world that little conference has. to give you a clue ... AES last year was at the same exact location .... it occupied half a hall. IBC occupied 8 Halls. And hardly LE like equipment in there either.

__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProControl with 7.0/7.1 LE (procontrol.dll etc) eccles ProControl, Control|24, Command|8 0 09-17-2010 12:06 AM
ProControl or C24 guitar012001 ProControl, Control|24, Command|8 3 08-09-2009 05:02 PM
ProControl with LE? megahurt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-30-2007 12:13 AM
6.7 and ProControl Will Russell ProControl, Control|24, Command|8 1 11-05-2004 04:37 AM
What ProControl should/could be: johnnyv ProControl, Control|24, Command|8 0 11-06-2001 10:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com