Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-24-2006, 06:37 AM
mantaray mantaray is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default Anyone running a MIX system with Prism or Apogee

Do you use the direct to Mix cards(reverse engineered) or the digital input/outputs?

If I use the AES or S/PDIF ins is there going to be any latency?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2006, 07:16 AM
thin ice thin ice is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Surrey
Posts: 651
Default Re: Anyone running a MIX system with Prism or Apogee

I use a mix+++ system with Apogee Big Ben & Rosetta 800. I run lightpipe into an ADAT bridge and also have other converters. I notice no real latency. I guess if you use the Apogee card you could connect directly to the mix card, but they are quite expensive for what they do. Also if you move up to HD the mix version of the card would be useless.
__________________
Mac Pro 2.66 Quad-Core Intel Xeon
6 GB 1066 MHz DDR3
HD3 Accel PT 9.0.6, OS 10.6.8
Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2006, 08:57 AM
mantaray mantaray is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default Re: Anyone running a MIX system with Prism or Apogee

Hi and thanks for your reply!!!

So I should buy the ADAT bridge in order to have latency-free recording at 24 bit with another converter or can i still do it with only the AES and SPDIF connections of the 888/24?

thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2006, 09:54 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Anyone running a MIX system with Prism or Apogee

Most Apogee interfaces have optional PT interface card so PT is seing them as 888 interfaces. No latency.
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apogee AD-8000 with HD system? bartrose Digidesign Hardware & Software 3 12-26-2007 12:10 PM
Running an Apogee interface instead of 888s with PT's? jimmyz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-05-2007 05:25 PM
Clocking MIX system with Apogee AD-16 JNS Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-04-2004 09:47 AM
Running Korg Oasys synths to Apogee Trak2.Ad/Da? El CaCa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 10-04-2003 10:00 PM
192, Mytek, Apogee, Prism??? tnie Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-19-2002 03:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com